31 juli, 2007

Britten dit keer ’voorgoed’ weg uit Noord-Ierland


Vannacht om klokslag twaalf uur trekken de Britse soldaten zich terug uit Noord-Ierland. Het is het einde van een missie die 38 jaar duurde en 763 soldaten het leven kostte.
Het is 14 augustus in de namiddag als de premier van Noord-Ierland, James Chichester-Clarke, ten einde raad zijn Britse collega, Harold Wilson, om hulp vraagt. Na een jaar van groeiende onrust is de situatie in het noordelijke Derry uit de hand gelopen. Het zal de geschiedenis ingaan als de Battle of the Bogside, genoemd naar de nationalistische wijk net buiten de stadsmuren van Derry: in Bogside breken relletjes uit als de protestantse Apprentice Boys (leerlingen) langskomen met hun jaarlijkse mars ter herinnering aan een veldslag uit 1689.
De Noord-Ierse (meest protestantse) agenten van de Royal Ulster Constabulary trekken naar binnen om de rust te herstellen. Ze worden op de voet gevolgd door de protestantse loyalisten. Maar de Bogsiders weten hen te verjagen en al snel slaan de onrusten over naar andere delen van Noord-Ierland.
Op tal van plekken worden de katholieken uit hun huizen verdreven.
Londen geeft gehoor aan de oproep en voor het eerst in bijna vijftig jaar, mengen Britse soldaten zich in de strijd. Het regiment van de Prins van Wales wordt ingezet, met de uitdrukkelijke opdracht de agenten te ontzetten, maar niet de barricades aan te pakken en Bogside binnen te trekken. Dat was in de zomer van 1969.
Vanavond om middernacht trekken de Britse troepen weer weg uit de straten van Noord-Ierland. Na 38 jaar, waarin meer dan 300.000 manschappen in Noord-Ierland dienden, en waarin 763 Britse soldaten zijn gedood, komt Operation Banner ten einde. Een garnizoen van 5000 manschappen blijft nog achter, maar de verantwoordelijkheid voor de orde en veiligheid is weer in handen van de lokale politie – net als voor 1969.
Aanvankelijk waren de Britse troepen nog verwelkomd als een neutrale macht. Maar een groepje katholieke nationalistische militanten verzette zich met geweld tegen de Britse aanwezigheid. De Troubles, de problemen, zoals een beetje onderkoeld de daaropvolgende dertig jaar van vaak bloedige strijd wordt genoemd, waren begonnen, waarbij het Britse leger meer en meer doelwit werd. De dieptepunten zijn bekend, zoals Bloody Sunday (begin 1972) als Britse soldaten dertien mensen doodschieten en duizenden zich aanmelden voor het Ira. In dat jaar is het aantal Britse soldaten in Noord-Ierland al opgelopen tot 27.000.
In dat jaar ook wordt het parlement in Belfast ontbonden en Noord-Ierland weer direct vanuit Londen bestuurd.
Pas twintig jaar later volgt een eerste politieke doorbraak als Londen de Noord-Ieren toezegt dat zij hun lot mogen bepalen, en het Ira een bestand afkondigt. Daarvan zullen er nog vele volgen, met al even vele schendingen.
Dit voorjaar komt het zelfbestuur er dan eindelijk echt, gebaseerd op een verdrag uit 1998 tussen Groot-Brittannië en Ierland, en Noord-Ierse protestanten en katholieken (de zogeheten Goede Vrijdag-akkoorden). Het betekent het einde van meer dan dertig jaar geweld dat ruim 3000 mensenlevens kostte.
Het vertrek van de Britse troepen vanavond om middernacht (een uur onze tijd) is dan ook een symbolische mijlpaal: het Britse leger sluit zijn rol in Noord-Ierland, zijn langste militaire operatie in de geschiedenis, af.

30 juli, 2007

Euro Hockey League

Over een paar maanden gaat de Euro Hockey League van start.
Aan deze Europese competitie voor clubteams doen 24 teams uit twaalf verschillende landen mee. Engeland, Duitsland, Spanje en Nederland, dat de Euro Hockey League ranking aanvoert, zijn met drie clubs vertegenwoordigd in het nieuwe toernooi. De loting wordt op 24 augustus verricht.
Bloemendaal, HGC en Rotterdam maken zich komend seizoen op voor deelname aan de eerste editie van de Euro Hockey League.

Daarmee is Nederland (de nummer één van de ranglijst) samen met Spanje (2de), Duitsland (3de) en Engeland (4de) hofleverancier van deze vernieuwde en uitgebreide versie van de voormalige Europacup toernooien. De eerste vier landen van de Europese ranglijst mogen ieder drie teams mee laten doen. De nummers vijf t/m acht krijgen twee startbewijzen en de nummers negen t/m twaalf worden vertegenwoordigd door één team.


Ranglijst De officiële ranglijst met deelnemende teams ziet er als volgt uit: 1. Nederland (Bloemendaal, HGC, Rotterdam), 2. Spanje (Atletic Terrassa, Egara, RC de Polo de Barcelona), 3. Duitsland (Der Club an der Alster, Uhlenhorster, Crefelder), 4. Engeland (Reading, Cannock, Loughborough Students), 5. Polen (Pocztowiec Poznan, Grunwald Poznan), 6. België (Royal Antwerp, Waterloo Ducks), 7. Rusland (Dinamo Kazan, Dinamo Elektrostal), 8. Schotland (Kelburne, Grange), 9. Frankrijk (St. Germain), 10. Ierland (Pembroke Wanderes), 11. Zwitserland (Luzerner), 12. Oostenrijk (AHTC Wien). Deze ploegen worden verdeeld over acht poules van vier. De beste twee teams gaan door naar de achtste finales. De loting is op 24 augustus.

Bron: Persbericht Pro Sport

'Levensloopregeling is mislukt'

De levensloopregeling is mislukt. Dat zegt de bedenker, de econoom Lans Bovenberg, in de Volkskrant. Volgens hem is de regeling te ingewikkeld en teveel op de lange termijn gericht.

In de regeling wordt loon opzijgezet voor zorg- of studieverlof in de toekomst. De meeste werknemers kiezen liever voor spaarloon. Dat levert op korte termijn belastingvoordeel op. Bovenberg stelt voor de regeling om te zetten in 'een spaarpot voor magere tijden'. Mensen kunnen het geld dan opnemen om ww-, wao- of pensioen-uitkeringen aan te vullen. Bovenberg wil het spaarloon in de regeling opnemen. Ook moeten zelfstandigen er aan kunnen deelnemen.

27 juli, 2007

Schoonschrift tentoongesteld


Een jonge vrouw staat bij een kalligrafiewerk van de Chinese dichter en kalligrafieartiest Shu Tong, op een expositie in het Nationaal Museum van Kunst in Peking. Door de eeuwen heen is de gave van een mooi handschrift beschouwd als een van de hoogste vormen van kunst in China.

26 juli, 2007

De Tour de France van 2007 is kapot

Rasmussen op staande voet ontslagen

Michael Rasmussen is door de ploegleiding van de Rabobank-formatie uit de Tour de France gezet, en daarna op staande voet ontslagen. De gele-truidrager heeft de interne regels van de ploeg overtreden.

Wat er nog gebeurt tussen Pau en Parijs, doet nauwelijks meer ter zake. Met de uitsluiting van geletruidrager Michael Rasmussen van de Raboploeg is het rampscenario voor de Ronde van Frankrijk woensdag compleet geworden.

Verder rijden, wat heeft het nog voor zin? De Tour is toch al kapot, het is de vraag hoe het verder moet. Niet alleen met de Tour, maar met de hele wielersport. En Rasmussen? Die kan het verder wel schudden. Hij is uit de familie gegooid. Woensdagavond verliet hij rond kwart voor elf het hotel in Pau. Als een dief in de nacht. ,,Wij zijn een familie'', zei Bergsma over de ploeg. ,,En tegen familie lieg je niet.''

24 juli, 2007

De kracht van het medium

Gemeentehuis biedt onderdak aan derden, wat moet ik daar nu weer van denken?

Het gemeentehuis van Zevenbergen gaat werkplekken verhuren aan derden. Het gaat hier om partijen die een binding hebben met de gemeente.

De werkplekken worden verhuurd voor € 4.315,00 per jaar inclusief. De partijen die zich willen vestigen zijn op dit moment nog niet bekend. Met de komst van deze partijen hoopt de gemeente op een betere samenwerking. Volgens persvoorlichter van de gemeente Moerdijk Ine Jansen wordt de communicatie tussen de instanties en de gemeente dan beter. "Als alles onder één dak zit, worden de banden onderling automatisch wat beter en dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Mogelijk heerst er dan minder bureaucratie en worden de instanties en de gemeente beter bezocht. "Het gemeentehuis biedt al onderdak aan de politiepost van team Mark en Dintel in het gemeentehuis in Zevenbergen. Al eerder zat het CWI er en het inkoopbureau West-Brabant. Het is niet de bedoeling dat iedereen zich zomaar vestigt in het gemeentehuis. Jansen: "We zijn geen commerciële instelling, instanties die een werkplek huren in het gemeentehuis hebben een binding met de gemeente."

23 juli, 2007

TomTom wil Tele Atlas overnemen

De producent van navigatiesystemen TomTom wil de leverancier van digitale kaarten Tele Atlas overnemen voor 1,8 miljard euro. Het bod komt neer op 21,25 euro per aandeel Tele Atlas. Dat hebben de twee Nederlandse bedrijven maandag bekendgemaakt.
TomTom wil de overname voor een deel financieren met contanten en een deel met leningen. De raad van bestuur en raad van commissarissen van Tele Atlas steunen het bod en hebben hun gezamenlijke belang van 17,4 procent van de aandelen aangeboden aan TomTom. De twee bedrijven hebben afgesproken dat TomTom een bedrag van 20 miljoen euro ontvangt als Tele Atlas in zee gaat met een concurrerende bieder. TomTom denkt niet dat de overname grote negatieve gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Volgens TomTom-topman Harold Goddijn levert de nieuwe combinatie vooral kwaliteitsvoordelen op en in mindere mate kostenvoordelen. ,,De combinatie biedt betere producten met nauwkeurigere navigatiekaarten'', aldus Goddijn in een toelichting. Hij denkt dat de sector voor navigatie-apparatuur de komende jaren ,,dramatisch'' gaat veranderen omdat consumenten steeds hogere eisen stellen aan de kwaliteit. TomTom verwacht dat Tele Atlas binnen twaalf maanden na afronding van de overname een bijdrage zal leveren aan de winst per aandeel van TomTom. Dat zei financieel directeur Marina Wyatt van TomTom maandag in een toelichting op de voorgenomen overname van Tele Atlas.
(ANP)

22 juli, 2007

Nieuwsgroep, wat is dat?


Niet dat dit schokkend nieuws is, maar de HCZ nieuwsgroep is nu ook doorgekoppeld naar hczonline. Bedoeling is dat meer mensen op interactieve wijze betrokken raken bij het wel en wee van HCZ, daar hun mening over (durven) geven en zelf met suggesties komen. op dit moment (even afgezien van de vakantie) is de silent majority veel te passief. Mensen betalen tot € 200,- per jaar om hun kinderen te laten hockeyen of om zelf tegen een bal te slaan.
Dan heb je ook het recht om van bepaalde zaken wat te vinden. Omdat veel mensen geen club verleden hebben, zijn ze dat helaas niet gewend. De ALV's worden, afgezien van een elftal vol D1 en H1 spelers uitsluitend bezocht door een paar getrouwen.
Deze nieuwsgroep is "een" manier om de discussie aan te zwengelen.
Over wel of niet cirkels voor mini's op veld 2, een nieuwe voorzitter, wat te doen met sponsorgeld, het functioneren van de TC, Bar, bestuur, en andere commissies.
Enz.

19 juli, 2007

Slow moving


Je hebt van die dagen dat er werkelijk niets te doen is.

Notulen maken van de bestuursvergadering van de OVZ, meer info over sponsoring zoeken ivm een eventuele hoofdsponsor, morgen gesprek met Gijs wat we die firma gaan vertellen, salaris mutaties doorgeven, vragen of ik de 7Klap ook komend seizoen moet blijven maken, nieuwe foto's bij v.d. Burgt Groep, blog bijwerken (we komen al in de onderste regionen van de verveling), Bald Eagle BTW aangifte doen, kortom, komkommertijd. Van mij mag de hockey weer beginnen, de OVZ in overdrive komen, de REWIN alles mijn kant op schuiven, is er tenminste weer leven in de brouwerij.
Of is het gewoon vakantie?
Morgen, trianing Heren I, zondag KNHB meeting in Rotterdam.

16 juli, 2007


Whatever you can do or dream you can, begin it.
Boldness has genius, power, and magic in it.



Senioren snakken naar zitbankjes

Even uitrusten of bijpraten op het Haventracé door oudere Zevenbergenaren bij hun 'Praathuis' is er niet meer bij. Van de ene zitbank zijn de leuningen doorgeroest, de andere rustplek is met Pasen door een automobilist uit de straatklinkers gereden.

De ouderen hebben via hun vertegenwoordigers in de bonden de kapotte banken bij de gemeente aangekaart. Dat heeft nog niet tot resultaat geleid. De SP Moerdijk is inmiddels op de bres gesprongen voor de Zevenbergse senioren en vraagt het college naast alle plannen voor jongeren, nu praktisch te denken voor de senioren.
door Wim van den Broek

15 juli, 2007

Zaalhockey

Victoria Amazonica

De koningin onder de waterlelies,
Victoria amazonica, opent haar bloem hoogstwaarschijnlijk vanavond. Speciaal voor de nachtbloeier is het Universiteitsmuseum naar verwachting zaterdagavond 14 juli van 21.00 uur tot 23.30 uur toegankelijk voor publiek.

Ook afgelopen jaar bloeide de Victoria in de kassen van de Oude Hortus. Honderden bezoekers kwamen de prachtige witte bloem met zijn enorme bladen, die zo’n veertig kilo kunnen dragen, bewonderen.


Tijdens de restauratie van de monumentale kassen uit 1907 is ook de speciale Victoriabak gerestaureerd. Oudere Utrechters weten nog te vertellen over de bloei van de Victoria in vroegere tijden. Ook toen stonden de mensen ’s avonds in de rij om dit unieke verschijnsel, een begrip in Utrecht, te aanschouwen. Hou de website van het museum in de gaten. Rond 18.00 uur kunt u zien of de avondopenstelling definitief doorgaat.

12 juli, 2007

Wij waren helden (op herhaling)

Ben je geboren vóór 1977?
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat wij, als geborenen in de 40-er/50-er/60-er/70-er jaren, nog leven? Volgens de huidige wet- en regelgeving zouden we toch al lang dood moeten zijn?


  • Wij zaten in auto's zonder veiligheidsstoeltjes, gordel of airbag.

  • Onze bedden en speelgoed waren geschilderd met verf vol lood en cadmium.

  • Boven aan een trap was geen hekje. Wie te ver ging kukelde naar beneden. Als je wakker werd in bed hoorde niemand dat. En als er echt iets was moest je hard schreeuwen voordat je ouders het merkten.

  • Flessen met gevaarlijke stoffen en alle apotheekflessen konden we gewoon met onze handjes en beperkte motoriek openen. Poorten en deuren gingen gewoon dicht en als je met je vingers ertussen zat, waren ze weg.

  • Op de fiets zat je achterop met je gat op de bagagedrager en probeerde je vast te houden aan de schroefveren van het zadel voor je. Een helm hadden ze nog niet eens op een bromfiets, laat staan op een fiets.

  • Water dronken we uit de kraan, niet uit een fles.

  • Brood stond stijf van conserveringsmiddelen. Na twee weken was een Bums nog net zo vers als in de winkel.
  • Kleur en smaakstoffen moeten ook toen al bestaan hebben, want zo rood, groen of geel als die limonade toen was, zie je ze nu echt niet meer. Een kauwgom legde je 's avonds op het nachtkastje en stak je 's morgens weer in je mond.

  • Op school hadden ze maar één maat bank, met zo'n heerlijk gevaarlijke klep eraan.

  • Schoenen waren meestal al ingedragen door broer, zus, neef of zo, en ook je fiets was of te groot of te klein. Een fiets had geen versnellingen en als een band kapot was, leerde je vader je zo snel mogelijk om hem zelf te plakken.

  • We gingen 's morgens weg van huis en we kwamen terug als de straatverlichting aan ging. Niemand wist in de tussentijd waar we waren en we hadden geen GSM mee! Het bos of een park was een plek om te spelen en geen vieze mannetjesverzamelplek. Als we naar een vriendje gingen, liep je er gewoon naar toe, je hoefde niet aan te bellen en ook geen afspraak te maken. Er ging ook geen volwassene met je mee.

  • Wij aten ook al koekjes en kregen brood met veel boter en werden toch niet dik.

  • We dronken uit dezelfde fles als onze vrienden en niemand werd er ziek van.

  • Wij hadden geen Playstation, Nintendo, X-box, 64 televisiezenders, videofilms, DVD, surround sound, eigen televisies, computer of internet.

  • Wij hadden vrienden! En we werden nog kinderen genoemd en geen kids.

  • De televisiezender begon pas om 18.00 uur. Dan kwam een uurtje wat leuks voor kinderen en oh wee als je daarna durfde op te staan om op een knopje voor een andere zender te duwen (die zaten aan het toestel vast). Pa bepaalde wat en hoe lang je daarna nog keek.

  • We hebben ons gesneden, botten gebroken, tanden uitgevallen en hier werd niemand voor naar de rechter gesleept. Dat waren gewoon 'ongelukken' en soms kreeg je er ook nog zelf een extra pak slaag voor.

  • Wij vochten en sloegen elkaar soms groen en blauw. Er was geen volwassene die zich er druk over maakte, laat staan een lieveheersbeestje op je jas knoopte.

  • Pedagogisch verantwoord speelgoed maakten we zelf. Met stokken sloegen we naar ballen, we bouwden zeepkisten en merkten onder aan de berg dat we de rem vergeten waren. We voetbalden op straat en alleen wie goed was mocht mee doen. Wie niet goed genoeg was, moest maar blijven kijken en leren omgaan met teleurstellingen.

  • Op school zaten ook domme kinderen. Zij gingen en kwamen op dezelfde tijd als wij en kregen dezelfde lessen. Zij deden soms een klas nog een jaar en daarover waren ook geen discussies op ouderavonden. De meester had altijd gelijk.

  • We smeerden onze boterhammen zelf met een grote-mensen-mes. En als je ze vergeten was, kon je op school niets kopen! Als je de korst niet at, had je de rest van de dag een beetje meer honger.

  • Wij gingen met de fiets naar school, helemaal zelf, ook in de winter! Als je moeder aan de huisdeur naar je zwaaide, was je een watje!

  • Als je problemen veroorzaakt had, waren je ouders het eens met de politie. Ze kwamen wel om je te halen, maar niet om je er uit te lullen.

  • Onze daden hadden consequenties. Dat was duidelijk en je kon je niet verstoppen. Wij hadden vrijheid, mislukkingen, succes en verantwoordelijkheid. We hebben moeten leren er mee om te gaan.

  • Onze generatie heeft veel mensen voortgebracht die problemen kunnen oplossen, innovatief bezig zijn en daarbij risico durven nemen en instaan voor de gevolgen. Hoor jij ook daar bij?
    GEFELICITEERD! WIJ WAREN HELDEN!

10 juli, 2007

Het weer is overal van slag.

Amsterdam
Terwijl de meeste Nederlanders nog steeds wachten op het moment dat de zomer aanbreekt en de paraplu meer regel dan uitzondering is, bereidt New York met 32 graden zich voor tegen de eerste hittegolf deze zomer.

New York
,,Het is erg heet”, zegt Michael Bloomberg, burgemeester van New York. „Het kan me niet schelen hoe fit of sterk je bent, je moet voorzorgsmaatregelen nemen.”

Alternatieve douche
Vooral ouderen hebben onder het weer te tijden. Maar of ze de centra kunnen bereiken, blijft de vraag. Ze worden geadviseerd een maatje te regelen zodat ze op elkaar kunnen letten. „Zorg dat je genoeg water in huis hebt, dat je airconditioning aanstaat of dat je in een cooling center zit’, luidt het advies van het ouderendepartement in New York.

Buenos Aires
Tegelijkertijd heeft de kou Zuid-Amerika in haar greep. In Argentinië daalde het kwik tot –22 graden Celsius en viel voor het eerst sinds 1918 sneeuw. Bolivia werd gedwongen haar luchthavens te sluiten en in Chili vielen doden. „Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik sneeuw zie” , zegt de 82-jarige Juana Benitez uit Buenos Aires.

09 juli, 2007

En de achtste?


Zeven nieuwe wereldwonderen?


Honderden inwoners van Cuzco, de voormalige hoofdstad van de Inca's in het zuidoosten van Peru, hebben zaterdag (plaatselijke tijd) de verkiezing gevierd van de Inca-stad Machu Picchu tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Bij de aankondiging van het nieuws liepen honderden mensen de straat op met Peruviaanse vlaggen. Naast Machu Picchu werden ook de Chinese Muur, het Colosseum in Rome, de Taj Mahal in India, de stad Petra in Jordanië, het Christusbeeld in Rio de Janeiro en Chichen Itza in Mexico verkozen. Ook op die plaatsen ontstond spontaan een feest. VN-organisatie Unesco erkent de verkiezingen niet. De organisatie houdt zelf een lijst bij van werelderfgoed dat beschermd moet worden.

06 juli, 2007

I rest my case

Samenvatting en conclusie:
De arbeidsmarkt voor oudere werknemers is uit balans: in 2006 werkt 58 procent van de mensen tussen de 55 en 64 jaar niet, voor de groep tussen de 60 en 64 jaar is dat percentage bijna 80 procent.
Zodra men werkloos wordt als oudere werknemer is de kans klein dat men weer de weg terugvindt naar betaald werk. Zelfs een opgaande conjunctuur hoeft geen heil te brengen voor oudere werknemers: oudere werklozen profiteren vooralsnog minder van een opgaande conjunctuur dan jongere werklozen.
Om het inzicht te vergroten in de positie van ouderen op de arbeidsmarkt is in opdracht van het ministerie van Economisch Zaken een onderzoek uitgevoerd door het NIDI in samenwerking met de Universiteit van Utrecht. Daarbij is het vizier vooral gericht op de vraagkant van de arbeidsmarkt: hoe denkt de werkgever over de werving en behoud van oudere werknemers en welke initiatieven worden genomen of overwogen om de kansen van ouderen te vergroten.
Om zicht te krijgen op de gangbare praktijk op de werkvloer is geput uit verschillende gegevensbronnen. Ten eerste is gebruik gemaakt van een grootschalig onderzoek onder ruim 600 Nederlandse werkgevers dat is uitgevoerd in 2005. Het onderzoek omvat zowel organisaties in de marktsector als in de publieke sector. Ten tweede zijn in het voorjaar van 2007 gegevens verzameld bij een representatieve groep van 900 werknemers in alle leeftijdsgroepen in Nederland. Ten slotte zijn medio april 2007 een viertal focusgroepbijeenkomsten gehouden met werkgevers waarin meer in detail werd ingegaan op de positie van oudere werknemers binnen organisaties.

Maar... neemt u ook 60+ aan?

Zoals u al kon opmaken uit de laatste paar edities van REWIN NIEUWS, was 2006 een uitstekend jaar op het gebied van het aantrekken van nieuwe vestigers naar West-Brabant.

In totaal heeft REWIN 89 bedrijven begeleid bij vestiging. Hieronder zitten aansprekende, veelal eerder gemelde namen als:
Canon Nederland (50 arbeidsplaatsen),
PKF Pallets (125 arbeidsplaatsen),
Built to Build en Arlington (150 arbeidsplaatsen) en
Karpack (50 arbeidsplaatsen) die kozen voor Roosendaal.
Delonghi (55 arbeidsplaatsen),
ING Car Lease (110 arbeidsplaatsen),
Krohne Oil & Gas (125 arbeidsplaatsen) en
Samsung (300 arbeidsplaatsen) besloten tot vestiging in Breda.
Eglo Verlichting (65 arbeidsplaatsen),
de kalkzandsteenfabriek MAKZ (35 arbeidsplaatsen) en
Baker Tanks (30 werknemers) zijn begeleid bij hun vestiging in Oosterhout, terwijl
HON Deventer (65 arbeidsplaatsen) koos voor Etten-Leur.
Lips Nederland (100 arbeidsplaatsen) koos voor Geertruidenberg,
Kreko (150 arbeidsplaatsen) vestigde zich in Moerdijk en
Tebodin Consultants en Engineers (55 arbeidsplaatsen) besloot tot vestiging in Bergen op Zoom, evenals Dehon die daar met 60 personen aan de slag ging.
Ook het jaar 2007 heeft al enkele fraaie successen opgeleverd. Zo kozen bijvoorbeeld PKF, Chevrolet en Richie Bros. voor vestiging in West-Brabant. Klik op de betreffende bedrijfsnamen of logo's voor de persberichten over deze acquisities.

05 juli, 2007

Man bijt hond (dood), (Het is dus echt komkommertijd)

PEKING - Een man in de Chinese provincie Hebei heeft een hond doodgebeten die zijn pup aanviel. Dat meldde een lokale krant woensdag. Wakker geworden door het gejank van de puppy probeerde eerst een dorpsgenoot de woeste hond weg te jagen door watermeloenen te gooien. Toen dat niet hielp, wierp de eigenaar van de pup zich op de hond en zette hij zijn tanden vast in de nek van het dier. De hond en de man rolden in hun gevecht volgens de krant bijna tien minuten over de grond, totdat de man het beest wist dood te bijten.

Alweer hockey (op TV)

"De groei van online televisie is onmiskenbaar en daarmee groeit ook het aantal producenten van audiovisuele content. Naast de consumenten (endusers) met de eindeloze stroom user generated content, gaat het hier ook steeds meer om bedrijven die eigen producties laten maken. Net als bij andere kanalen geldt hier dat sport de belangrijkste bijzaak van de wereld is. Interessant is dat het venster van de sport(bond) gebruikt wordt om bedrijfs-TV te maken: Nationale Nederlanden heeft KNVB-TV in een soft launch gelanceerd, ABN-Amro kwam met hockey-tv en nu komt de Rabobank met Rabosport-tv. Feitelijk is dit geen wielrenkanaal per se, aangezien ook de andere sporten van de Rabobank (ruitersport en, alweer, hockey) hier een plaats hebben. Toch heeft het er alles van (timing, hoeveelheid content) dat Rabosport.tv op dit moment gezien kan worden als Nederlandse wielren.tv.
Opvallend hierin is dat bonden en sportorganisatoren (vaak in gezamenlijkheid met een financieel sterke founding partner) steeds meer naar voren in de videocontentketen schuiven: van pure eigenaar van de rechten, naar producent en distributeur. Behalve de grote jongens (zoals de Tour de France en NFL) is hierbij de afhankelijk van een andere grote marktpartij tot dusver noodzakelijk geweest om dit soort experimenten mogelijk te maken. Zo heeft de KNVB vaak beelden van Tien ingezet en werkt hockey-tv met beelden van Nos en deels met eigen beelden. Voor Rabobank ligt dit weer iets anders. De bank kan zich naast de enorme inzet in sponsoring niet veroorloven om ook nog te betalen voor sportrechten van de sportevenementen. Derhalve creëert zij haar eigen content: eigen evenementen en vooral formats rondom haar “eigen” helden achter de schermen. Uit het eigen persbericht komt naar voren dat tijdens de pilot van de Tour van 2006 350.000 video’s bekeken zijn. Dat bereik staat nog niet gelijk aan het bereik van 1 uitzending van StudioSport, maar er gelden dan ook andere wetten op het net. Binnen de eigen omgeving, met letterlijk de eigen producten om de hoek, zijn deze meer betrokken kijkers, meer waard dan een zappende traditionele TV-consument. Toch zal de innovatieve bank rekenen op aanzienlijk groter bereik voor Rabosport.tv.
De groei van deze dedicated sport web-TV staat tot dusver lijnrecht tegenover de oude media die ook sport op internet toegankelijk proberen te maken. Goed lopende sportsites zoals studiosport.nl, telesport.nl en sportwereld.nl hebben wel het grote bereik en de kennis van nieuws maken, maar bieden niet de vrijheid van een eigen kanaal. Zij moeten met lede ogen toezien hoe zij hun rechten verliezen of hoe zij dalen in de pikorde. In de VS heeft dit met de NFL tot grote discussie geleid. De NFL schermt zijn rechten zo goed af dat andere media nauwelijks meer aan bod komen. Dit raakt de vrije nieuwsgaring, wat in Australië weer leidde tot een verrassende uitspraak van het hof: iedereen heeft recht op het weergeven van video’s van bijna 2 minuten. Op internet zullen filmpjes vaak niet langer zijn, dus de webTV-rechten zijn daar nauwelijks meer iets waard.
In mijn optiek heeft de extreme focus op rechten geen toekomst, zoals ik al eerder meldde over onder meer de Olympische Spelen. Belangrijker is om goede eigen content te maken en een platform te lanceren waar de consument wil komen. Eventueel door krachten (lees: kanalen) te bundelen, iets wat de technologie wel mogelijk moet maken. Aan de achterkant timmert Narrowstep aan de weg bij hockey en andere sporten. Benieuwd wanneer een partij met voldoende autoriteit, financiën en/of (liever) met een sterk genoeg merk opstaat om het geheel te integreren. Slimme zoek- of aggregating technologie zijn waarschijnlijker als oplossing, dan hoeven de concurrerende contenteigenaren of -distributeurs het niet aan de achterkant te organiseren, maar kan de klant het zelf aan de voorkant doen."
Gijsbregt Brouwer in Marketing Facts

03 juli, 2007

Paradise Health Center

Om in de gaten te houden.
Kadeweg, Fijnaart, naast Super de Boer.
Volgens Stef de beste fitness club in de hele omgeving.

02 juli, 2007

1 juli (Concert ter ere van Diana)

Niet dat ik een super fan ben van koningshuizen, prinsen of prinsessen, maar het is wel een onderdeel van de samenleving.
Als er dan twee engelse prinsen een super concert organiseren voor hun overleden moeder, mag dat best door de Eagle als een milestone vastgelegd worden.

Bij deze.

1 juli (Hong Kong)

Alweer tien jaar geleden (1 juli 1997) werd de soevereiniteit van Hong Kong (wel is waar onder Britse vlag) plechtig over gedragen aan de volksrepubliek China. Eigenlijk had ik dat ook wel willen meemaken. Na een fantastische periode, begin tachtiger jaren, toen ik daar zo'n beetje woonde, ben ik er nooit meer geweest. De documentaire op de BBC was trouwens een magere afspiegeling van wat nog steeds een van de meest fascinerende steden ter wereld is.
Als mijn vrienden (Anthony Tse en Thomas Chan; Thomson Rd Wanchai) daar nog steeds komen/wonen wens ik hun alle voorspoed toe!