Bald Eagle & BrainZ Blog informeert ook over microkrediet & BrainZ; Qredits; Eigenbaas.nl; KNHB & andere hockeyzaken; OvZ, lokale politiek & wetenswaardigheden; privé gedachten & andere dingen die de BrainZ van Bald Eagle opvallen, overvallen of bevallen (of juist niet).
31 juli, 2008
Wie wordt ons Jerommeke? (of hoe krijg je de financiering van een stichting rond)
Doel van de Borgstellingsregeling voor het midden- en kleinbedrijf (BBMKB) is een betere toegang tot de kapitaalmarkt voor het gehele MKB: het Ministerie van Economische Zaken (EZ) stelt zich daarbij borg voor een deel van het door de bank te verlenen krediet. Voor banken zijn zekerheden belangrijk bij kredietverlening. Een borgstelling van EZ kan een eventueel tekort aan zekerheden compenseren, waardoor het gewenste bankkrediet toch kan worden verstrekt. De regeling wordt door de banken uitgevoerd. Jaarlijks worden zo'n 2500 ondernemers geholpen met een door EZ gegarandeerd krediet; daarbij verlenen de banken in totaal voor ongeveer 360 miljoen euro aan garantiekredieten.
Het klimaat om als ondernemer klein zakelijk krediet te verkrijgen, is in de afgelopen jaren verslechterd. Enerzijds door de economische laagconjunctuur en anderzijds door de, voor de banken, ongunstige kosten-batenverhouding bij de kleinere kredieten door de relatief hoge administratiekosten. Het gebruik van de BBMKB voor de klein zakelijke kredieten (onder de 100.000 euro) neemt daardoor af. Om de beschikbaarheid van klein zakelijk krediet voor de ondernemers te stimuleren, is nu het maximale gegarandeerde deel van de borgstellingskredieten verhoogd van 67 naar 80 procent. Hiermee wordt het aantrekkelijker voor banken om kredieten te verstrekken en voor ondernemers makkelijker om hun onderneming te financieren.
30 juli, 2008
Next Step, Puppy Linux
Na de eerste stap kan je nog steeds niet lopen.
Een pleidooi voor de eenmanszaak?
Karadzic in Nederland
Karadzic werd uren eerder in alle vroegte uit zijn cel in Belgrado gehaald en op een vliegtuig gezet. Het vertrek werd mogelijk nadat een rechtbank in Belgrado had geoordeeld dat aan alle voorwaarden voor een overdracht was voldaan. Toen vervolgens het ministerie van Justitie zijn handtekening zette, waren Karadzic' waarschijnlijk laatste uren op Servische bodem geslagen.
Het kan wel eens de laatste keer zijn dat de 63-jarige Karadzic in Servië was. Hij is aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid en genocide begaan tijdens de Bosnische oorlogen (1992-1995) en kan daarvoor een lange gevangenisstraf krijgen. Het duurt waarschijnlijk nog maanden voor de rechtszaak voor het Joegoslavië-Tribunaal daadwerkelijk begint.
29 juli, 2008
Hockeyschoffies gezocht
STAP 1: FIT. FITTER. FITST
Piepkuikens. Zo noemde interim-bondscoach Terry Walsh vier jaar geleden de Nederlandse hockeyers tijdens de Spelen van Athene. 'Nederland heeft fantastische hockeyers maar geen killers', oordeelde de Australiër. Zijn opvolger, Roelant Oltmans, joeg ze het krachthonk in. Wie niet mee kon of wilde, viel af. Bijna vier jaar verder zijn het voornamelijk de bekende namen die de schifting hebben overleefd. Een enkele uitzondering (Jeroen Hertzberger van Rotterdam) daargelaten.
“Het is een feit dat een aantal verenigingen een andere visie op topsport heeft,” zegt cursusleider Hans Streeder, assistent van Oltmans en volgend seizoen werkzaam in Rotterdam. “Niet elke club wil of kan mee in de ontwikkeling van de sport. Maar men zal wel moeten. Internationals doen kennis op bij de nationale ploeg, keren terug bij de club en zeggen: 'Als hier niets verandert, ben ik weg'. Logisch. Die jongens willen niet meer buiten de boot vallen bij de nationale ploeg.”
"Ik snap heel goed dat je als bond en club mee moet in de ontwikkelingen van de sport,” waarschuwt sidekick Jacques Brinkman, voormalig recordinternational en nu trainer bij de vrouwen van Laren. “Toch moeten we niet proberen kopieën te worden van die bodybuilders uit Australië. In mijn tijd moesten we ineens heel veel gaan zaalhockeyen. Dat deed Duitsland namelijk ook. Nu moeten we ineens Australië nadoen."
“Weet je wat Tommie van 't Hek altijd zei over krachttraining?” zegt gastdocent Ties Kruize, commissaris tophockey van de KNHB en voormalig hockeyfenomeen. “Een perfecte manier om te leren nog harder naast het doel te slaan'. Fitter worden, ja, maar we moeten vooral niet doorslaan. Vergeet niet dat Nederland technische hockeyers heeft voortgebracht. Laat dat vooral zo blijven.”
Tijdens de oefentrip met het Nederlands elftal onlangs in Beijing werd Constantijn Jonker tegen China de bal afhandig gemaakt na een elleboog midden in zijn gezicht. Dergelijke acties wil de technische staf van Nederland niet terugzien bij hun internationals. Maar iets minder terughoudendheid tijdens de duels zou niet gek zijn. “Vooral in de cirkel gaan tegenstanders voor God en vaderland," zegt Streeder. “Wij niet. Tijdens de Spelen krijgen we te maken met slopers, gericht op het uitschakelen van de tegenstander. Te vaak reageren wij nog met: 'Shit, wat gebeurt hier?' We zijn te voorzichtig, niet honds genoeg. We hebben weinig echte schoffies in de groep. Pas zei ik het nog tegen Roderick Weusthof: 'In de cirkel moet je een klerelijer zijn, ook als er een gozer voor je staat'. Weusthof wil toch scoren? Die gast heeft dan een probleem. Aan hem de keuze of hij op zijn plek blijft staan."
STAP 3: KOM MAAR OP MET DIE BAL
Happen naar Peijnenburg. Zo noemt Streeder het als er een bal in de cirkel van Nederland wordt geslagen. “Vervolgens beginnen veel van onze jongens verrassend veel reclame te maken voor een ontbijtkoek," zegt hij. “Ze springen op. Dat zal een Australiër niet snel doen. Hij blijft staan: 'Kom maar op met die bal'. Dat moeten wij ook vaker uitstralen. Vertrouw op elkaar en je eigen reactiesnelheid. Het heeft met organisatie te maken, maar vooral ook met guts: 'Wie durft het langst te blijven staan?"
“Weet je wat nog beter is?” zegt Jacques Brinkman. “Afschaffen! Het wordt steeds gekker: twintig man in de cirkel en rammen maar. Le-vens-ge-vaar-lijk. Dat gaat een keer verkeerd."
"Vanuit de wereldbond is men bezig om die regel aan te passen," zegt Kruize. “Door bijvoorbeeld te zeggen dat een vrije bal niet in een keer de cirkel in mag worden geslagen. Er moet eerst een keer over worden gespeeld. Terecht. Je houdt soms je hart vast."
28 juli, 2008
Een dag zonder auto
Nu, alweer een jaar of wat loop ik naar m'n kantoorplek en mag ik de 5e hands Micra van HannaH lenen of probeer ik hands-free in de Volvo 440 te bellen.
Eigenlijk bevalt mij dat goed! Ik fiets regelmatig (gisteren ook weer in de bloedhitte) en loop soms dagen zonder een auto aan te raken. Ach, € 1,78 per liter is ook wel een beetje heftig. Soms komt ook zo iets negatiefs goed uit.
23 juli, 2008
65-plus: doorwerken, babysitten of vrijwilligerswerk?
In 2007 deden 5,6 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder vrijwilligerswerk, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat komt overeen met 44 procent van de volwassenen.
Ouderen waren voorheen de 'grootleveranciers' van het onbetaalde werk, volgens Movisie, kennisorganisatie voor maatschappelijke ontwikkeling. Maar het aantal 65-plussers dat actief is binnen sportverenigingen, buurthuizen of politieke organisaties loopt terug.
Senioren in Nederland hebben steeds minder tijd over te besteden aan vrijwilligerswerk. De inzet van oudere vrijwilligers is in de periode tussen 2000 en 2005 met 18 procent gedaald. Waren zij eerst nog goed voor 2 uur en 12 minuten per week, tegenwoordig is dat nog maar 1 uur en 48 minuten.
Geen tijd voor vrijwilligerswerk
Eén van de oorzaken van de afname is de toegenomen arbeidsparticipatie. Tussen 1992 en 2005 is de deelname van 55-64-jarigen aan het arbeidsproces toegenomen van 25% naar 40%. Ook stijgt het aantal ouderen dat op de kleinkinderen past. Tussen 1980 en 2000 is het aantal uren dat ouderen hieraan besteden meer dan verdubbeld (van 2,6 naar 5,6 uur per week).
22 juli, 2008
Vijf manieren waarop projecten mislukken (Overigens geloof ik er [SLWB] zelf nog heilig in...)
Gebrek aan, of slechte planning leiden er vaak toe dat doelstellingen niet gehaald wordt. Maar zelfs als die planning perfect op papier staat, inclusief tijdslijn, loopt het wel eens mis.
De oorzaak? Vijf terugkerende obstakels.
1. Informatie-overload
Teveel informatie werkt verlammend want het maskeert de uiteindelijke doelstelling. Zorg daarom voor een afgebakende taakverdeling binnen het projectteam..
2. Geen goed omlijnd plan
Een doelstelling is in feite niets meer dan de beschrijving de manier waarom een bepaalde toestand bereikt moet worden. Dus is er behoefte aan een goed omlijnd actieplan inclusief een tijdslijn waarop de stappen op vaste momenten aangegeven staan.
3. Gebrek aan tijd, geld of andere middelen (-:)
Geen enkel project zou van start moeten gaan zonder vooraf een tijdslimiet af te spreken en een gedetailleerd budget op te stellen. Tussendoor moeten deze geregeld getoetst worden zodat tijdig ingegrepen kan worden indien nodig.
4. Foute instelling
Als het team niet met volle overtuiging en inzet aan een project begint, is de kans groot dat er tussentijds afgehaakt wordt. Zonde! Blijf dus positief denken, zie problemen als uitdagingen en kritiek als feedback.
5. Geen ondersteuning of begeleiding
Helemaal alleen aan een project werken, vergt extreem veel doorzettingsvermogen en discipline. Een mentor, een coach, een vriend of een partner maken vaak het verschil. En na afloop kan met hen het succes gevierd worden.
ZZP'er werkt door tijdens vakantie
Hoewel 84 procent van de ZZP'ers klanten en opdrachtgevers informeert over de vakantieplannen gaan de zaken, indien nodig, gewoon door.
Tachtig procent van de vakantievierende ondernemers blijft telefonisch bereikbaar, tweederde luistert meerdere keren per dag de voicemail af en zestig procent checkt regelmatig de email.
Waarnemen
Volgens de vakbond gaan ZZP'ers blijkbaar alleen rustig op vakantie met communicatiemiddelen binnen handbereik. Ondernemers kunnen hun zaken natuurlijk ook door een ander laten waarnemen. Dat doet een derde van de zelfstandigen dan ook.
21 juli, 2008
19 juli, 2008
Moerdijk zuidelijk overslagstation
Het containerverkeer op Moerdijk verdubbelt er op korte termijn door. In de toekomst is volgens ECT en CCT een nog verdere uitbreiding te verwachten.
De deal houdt in dat containers die in Rotterdam bij ECT aankomen en bestemd zijn voor Brabant (of België of Noord-Frankrijk), onmiddellijk worden overgeladen in binnenvaartschepen en naar Moerdijk worden gebracht. Van daar worden ze verder vervoerd over de weg, het water of het spoor. Goederen uit het zuiden die in Rotterdam verscheept moeten worden, gaan – omgekeerd – dezelfde weg. Het akkoord gaat in het vierde kwartaal in.
Achtergrond is het nijpende ruimtegebrek in de groeiende Rotterdamse haven. Ook de wegen (A15 en A16) lopen dicht. "Door de containerstroom zo veel mogelijk via het water te leiden, houden we de Maasvlakte bereikbaar", zegt Paul Ham van ECT. "De goederen kunnen we sneller doorzetten naar het achterland, en dat op een 'groene' manier." Volgens manager Luc Smits van CCT is de samenwerking van belang voor de hele regio. "Dit is een enorme doorbraak. Het is de erkenning van Moerdijk als logistieke 'hotspot'." CCT (nu 63 werknemers) gaat zo'n vijftien mensen extra aantrekken.
"Dit bevestigt nog eens hoe goed onze haven het doet", zegt directeur Udo Uiterwijk van het Havenschap Moerdijk. "Het onderstreept dat Moerdijk satelliethaven van Rotterdam is."
18 juli, 2008
Startersloket West Brabant
Als alles loopt zoals het zou moeten lopen, kan hopenlijk een subsidie aanvraag gehonoreerd worden en heeft het initiatief samen met een bijdrage van de KvK in ieder geval een deel van het benodigde startkapitaal toegezegd gekregen. Niet dat er al iets definitiefs is, maar omdat ambtelijke molens langzaam draaien, begin ik te leren dat "je plas ophouden" een van de voornaamste voorwaarden is om in "deze subsidiewereld" te slagen. Ook via de gemeente kwam een positief bericht dat een presentatie aan het DB van de SES ook tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Daar wordt de burger dan toch blij van. Dus al met al, ga ik met een goed gevoel het weekend in en blijf met 10 vingers aan de pols alert op de zaken die in het vat zitten. Of we de startersdag van de KvK halen? Ik denk het niet. Maar beter een paar maanden later dan nooit, toch?
NL Kabel: Openstellen kabelmarkt onbegrijpelijk
Volgens Rob van Esch, directeur van NL Kabel, is er na de laatste analyse van de OPTA zoveel veranderd op de Nederlandse kabelmarkt dat verdere aanpassing op dit moment niet nodig is. Na het de aanpassing van de regelgeving drie jaar geleden ziet Van Esch een enorme toename in de concurrentie. "De consument kan uit allerhande mogelijkheden kiezen om tv te kijken tegenwoordig."
"De OPTA maakt nu weer een marktanalyse. En in plaats dat ze met minder regels komen, wat je eigenlijk zou verwachten in een markt die het heel goed doet, komen ze met meer regels. Dat is natuurlijk niet te begrijpen", aldus Van Esch tegen Webwereld.
Juist te weinig concurrentie
Of de branchevereniging iets kan ondernemen tegen de OPTA weet Van Esch nog niet. "We hebben nu vier regels gezien in een persbericht. Het onderzoek moet nog komen. Dat wachten we eerst nog even af. Voorlopig begrijp ik er helemaal niets van."
Naast NL Kabel, geven ook UPC en Ziggo aan te willen wachten tot de publicatie van de definitieve marktanalyse van de OPTA.
Volgens de OPTA wordt de kabelmarkt juist opengebroken om dat er nog steeds niet genoeg concurrentie is. "Als je kijkt naar het marktaandeel van de kabelaars is het aantal aansluitingen vrijwel onverminderd. En ook de tarieven van de kabelaars zijn gelijk gebleven", legt een woordvoerster van de OPTA uit. "Terwijl diensten zoals Digitenne enorm in de prijs omlaag zijn gegaan om te concurreren. Dat heeft kennelijk geen effect gehad op de prijzen van de kabelabonnementen."
Het is de OPTA niet alleen om prijsverlaging te doen. De telecomwaakhond wil door grotere concurrentie ook het serviceniveau bij de kabelaars verbeteren.
17 juli, 2008
Opvallen met een favicon
Een favicon (favorites icon) is het logootje dat te zien is in de adresbalk van deze website (links van de http://www). Nagenoeg iedere website heeft zo'n minuscule afbeelding in de adresbalk. Maar wat is het nut? Het nut is klein, maar opvallen op internet zit hem in de details. Door van een aansprekend deel van uw logo een favicon te maken, vergroot u het onderscheidend vermogen van uw website. Het logo verschijnt niet alleen in de adresbalk van internet, maar is ook te zien in de lijst van favorieten/bookmarks en op de tabbladen in uw browser.
Een goede favicon is duidelijk en herkenbaar. Met een beetje geluk eindigt uw website in de lijst van favorieten. Na een paar bezoeken herkennen bezoekers uw website aan de favicon en dat draagt weer bij aan de herkenbaarheid van uw bedrijfslogo.
15 juli, 2008
Taalweetje: Hoe komt juli aan zijn naam?
van Dale
Driemiljoenste .nl vrijdag geregistreerd (en daar heb ik er acht van)
SIDN-woordvoerster Lieke Hoogeveen bevestigt dat vrijdagmiddag rond 16 uur de driemiljoenste .nl-domeinnaam is geregistreerd. De stichting die het .nl-domein beheert wil graag de houder van de driemiljoenste domeinnaam bekendmaken. "Maar alleen als de eigenaar daar geen bezwaar tegen heeft. We zijn dat nu aan het vragen", aldus Hoogeveen. Duidelijk is al wel dat de houder een particulier uit Amsterdam is. De nog onbekende domeinnaam werd geregistreerd via SIDN-deelnemer 3Minds Webdesign uit Groningen.
De grens van 1 miljoen werd in december 2003 gepasseerd en de tweemiljoenste .nl werd in augustus 2006 genoteerd. Nederlanders hebben relatief veel domeinnamen in bezit. Het Spaanse domein .es telde bijvoorbeeld pas deze week de miljoenste naam. SIDN verwacht volgens Hooggeveen dat de viermiljoenste .nl-naam 'medio 2010' al wordt ingeschreven.
Uit onderzoek in de SIDN-database bleek eerder dit jaar dat de groei in het aantal .nl-domeinen vooral komt van particulieren. Hun aandeel is met vier procent gestegen afgelopen jaar, van 29 procent op 1 januari 2007 naar 33 procent op 1 januari 2008.
Op zoek naar een nieuwe online uitdaging?
De meeste .nl-domeinnaamhouders komen uit Amsterdam. Universiteitssteden Groningen, Enschede, Nijmegen en Eindhoven scoren relatief goed. Twee derde van de houders gebruikt zijn .nl-domeinnaam voor een persoonlijk e-mailadres.
De allereerste .nl-domeinnaam die werd geregistreerd was cwi.nl op 1 mei 1986. Gemiddeld worden er nu zo'n 1.700 .nl-domeinnamen per dag geregistreerd.
11 juli, 2008
Recent onderzoek door Graydon:
10 juli, 2008
Juf, mijn peer heeft een lelijk plekje
Prachtig, omdat kinderen dan eindelijk een appel van dichtbij kunnen zien en het verschil leren met een peer. Wat zeg je me nou, dat weten ze toch zeker wel? Nee, treurig maar waar. Kinderen weten niet half wat kinderen vijftig jaar geleden wisten van wat er te koop was. Kinderen in grote steden kennen meer merken kauwgum dan soorten fruit. En ze weten niet dat in kersen pitten zitten, laat staan dat ze er ooit proefondervindelijk achter kwamen wat er met zo'n pit gebeurt als je hem per ongeluk inslikt.
En het moet niet blijven bij fruit. Tomaten, komkommers, paprika's, doppers in de peul, zelfs aardappelen zouden in de klas behandeld kunnen worden. Om de duizelingwekkende grote achterstand in warenkennis in te halen die moderne kinderen hebben in vergelijking met hun grootouders.
Bij terugkeer van warme belangstelling voor groente en fruit en zo veel meer van de boer, en bij nieuw aangeleerde herkenning van en waardering voor kwaliteit zou er iets kunnen gebeuren wat Europa van z'n leven niet voor elkaar krijgt met een gratis ochtendappeltje. Dat kinderen zich afwenden van snaai en gemaksvoer en waterkers met snoekbaars vragen voor hun verjaardagsetentje. Wie alleen maar heel lekker eet, dus niet half lekker, kan onmogelijk dik worden. Van alleen een verplichte ochtendappel op school word je niet wijzer. En al helemaal niet vanzelf dun.
09 juli, 2008
NEXT
Dat is een horecabedrijf in de tweehonderd jaar oude kelder onder hun pand aan de Noordhaven. Ze begonnen daarmee zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven. Aanvankelijk was het de bedoeling om van Next een loungebar te maken maar dat idee hebben de twee al snel laten varen. In plaats daarvan is het een café met een trendy inrichting geworden.
De eigenaren mikken op een publiek dat qua leeftijd begint rond de 25, dertig jaar en ze hopen op vrijdag, zaterdag en zondag op drukke avonden. Op zondag zijn de klanten overigens al om vijf uur 's middags welkom.
"En we hebben op vrijdag al vijftig, zestig man binnengehad en op zaterdag honderd. We mogen dus niet klagen. Wij hebben een ambiance die nieuw is en die uitstraling van zo'n oude kelder is bijzonder. We zijn er niet op uit om heel veel mensen bij andere zaken weg te trekken. We hebben gemerkt dat we een aantal stappers die al in ruste waren binnen hebben gehad. Maar voor het overige vissen alle horecazaken in Zevenbergen natuurlijk in dezelfde vijver."
Zo slecht is het dus niet
Ondernemers in de gemeente Moerdijk maken zich zorgen over het beperkte aanbod van passend geschoold personeel en over hun uitbreidingsmogelijkheden.
Dat blijkt uit een enquête die is gehouden door SES West-Brabant, het samenwerkingsorgaan op sociaal-economisch terrein van gemeenten in West-Brabant.
De conclusies van de SES-enquête stroken met de nota economisch beleid die eerder dit jaar door de gemeenteraad is vastgesteld en waarin arbeidsmarktbeleid is vastgelegd als speerpunt. Ook worden er pogingen ondernomen om een volwaardige vestiging voor voortgezet onderwijs van het Markland College in Zevenbergen te krijgen.
Naast genoemde minpunten scoort in de ogen van ondernemers de gemeente Moerdijk goed. Zo ervaren ondernemers in Moerdijk hun vestigingslocatie, bedrijfsomgeving, veiligheidssituatie en de dienstverlening van de gemeente gemiddeld als beter dan hun collega's elders in West-Brabant.
Ook qua werkloosheid scoort Moerdijk beter dan de rest van West-Brabant. In Moerdijk is 3,9 procent van de beroepsbevolking werkloos tegenover 5,1 procent in West-Brabant.
Van de ondernemers is 71 procent tevreden over beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de bedrijfsomgeving. De 29 procent die vinden dat er wel wat moet gebeuren, heeft het dan vooral over groenvoorzieningen en in mindere mate over zwerfvuil, het onderhoud van de bestrating en over het aanzicht.
03 juli, 2008
K-Meleon?; TheWorld?
52% onveilig
Dat is niet zo heel verwonderlijk, omdat de meeste computergebruikers Internet Explorer gebruiken. Vooral de wat ervarener surfers maken gebruik van andere browsers en houden die vaak ook beter bij. Toch vallen de uitkomsten van het onderzoek op: slechts 48 procent maakt gebruik van een volledig veilige browser. Internet Explorer versie 6 werd door de onderzoekers in ieder geval als onveilig aangemerkt, omdat er toen die browser werd gelanceerd in 2001 heel veel internetgevaren van nu nog niet bestonden.
Firefox het best beschermd
Firefox-gebruikers zijn het best beschermd. Drieëntachtig procent surft met de meest recente updates en veiligheidspatches. Bij gebruikers van Safari (65 procent veilig) en Opera (56 procent) is het iets minder veilig, maar nog altijd beter dan bij gebruikers van Internet Explorer.
Onveilig
Gebruikers met een verouderde browser, of een browser die niet regelmatig wordt voorzien van veiligheidsupdates, lopen extra veel kans het slachtoffer te worden van hack-aanvallen of malware. Ook phisingsites worden minder goed herkend door oudere browsers.
Gebruik wereldwijd
Uit het onderzoek komt ook naar voren hoe het wereldwijde marktaandeel van verschillende browsers is. Dagelijks gebruiken 1,1 milard mensen Internet Explorer, een marktaandeel van 78,3 procent. Firefox weet 16,1 procent van de internetters aan zich te binden, 227 miljoen per dag. Safari (3,4%) en Opera (0.8%) hebben een veel kleiner marktaandeel. 1,4% van de internetters maakt gebruik van een andere browser.
02 juli, 2008
Hoe warm het was en hoe ver..
Als duo gingen we, met veel geloof in de opzet van de stichting onverdroten voort om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.
Nu, ruim een half jaar later, komen we in de tweede fase die moet leiden tot een financiële sponsoring van de stichting voor de komende jaren.
En toen werd het stil. De drie grote banken gingen er over nadenken, de gemeenten gingen het op de diverse agenda's plaatsen en de KvK was nog het meest snel in de besluitvorming.
"Prima initiatief, we gaan dit ondersteunen". Maar ook daar spelen politieke overwegingen een rol. En, niet voor het een of ander, dat vreet tijd.
Vanuit mijn achtergrond als ontwikkelaar van nieuwe diensten voor commerciële organisaties blijf ik het moeilijk vinden om, in deze voor mij geheel nieuwe werkomgeving, mijn plas langer op te houden dan ik gewend was. (Met het voortschrijden van de leeftijd toch al steeds moeilijker [:-)]). Status op dit moment: er is een (te) kleine financiële toezegging, maar het gat naar ca. € 100.000,- p/j dat nodig is om de "lean en mean" organisatie op te zetten is nog zeer groot.
Of we op tijd voor de startersdag de organisatie kunnen presenteren, lijkt verder weg dan ooit.
“Dragons Den” dan maar?