29 mei, 2009

De frequentie loopt terug

Door alle drukte kom ik er niet zo toe om veel aan m'n blog te doen. Microkrediet slokt veel tijd op, de OVZ heeft toch echt nog veel support nodig en de komende weken is het hoogspanning op hockey gebied.
Een paar voorbeelden:
  • De 29 naar Den Bosch voor Europees kampioenschap dames
  • De 30 en 31e voor de buis met de EHL
  • De 6e juni C/D kampioenschap in Bergen op Zoom
  • De 10e juni naar Weert voor de 1e Perzische markt
  • De 11e naar Bergen op Zoom voor nr. 2
  • De 13e de A/B play -offs
  • De 16e Naar eindhoven voor nr. 3 markt
  • De 17e naar Berkel Enschot voor nr. 4 en meteen de laatste
  • De 18e naar EMHC voor de veteranen Perzische markt
  • De 20e naar het Wagner voor de EK heren
  • De 22e naar Push ook voor de veteranen
  • De 26e HTO bij Mop
  • De 27e samenkomst bestuurscommissie ZN

Ach, je kan maar vrijwilliger zijn.......

19 mei, 2009

Jongste Jeugd


Gisteravond voor het eerst in mijn hockey carriere in Bakel geweest. voor de geografisch minder bedeelden; achter Gemert, Oost Brabant dus.
Frans Coolen, gewaardeerde collega voor de Jongste Jeugd in Zuid Oost had de clubs uitgenodigd voor een discussie over indeling van F'jes.
Met een grote opkomst en een geanimeerde discussie kwamen de diverse clubs er wel uit.
Wedstrijdformulieren moeten ingevuld worden als er meegedaan wordt met de bondscompetitie.
2e Jaars E6 mogen ook in een E8 competitie deelnemen. Indelen altijd op leeftijd. spelbegeleiders vs coaches blijft een probleem. Met de KNHB blijf ik van mening dat je op Jongste Jeugd (F, E en D8) zoveel mogelijk volwassen fluiters moet inzetten. De KNHB heeft daar een zeer goed opleidingsprogramma voor dat de de clubs, ook zonder arbitragedocent, zelf gegeven kan worden.
Kortom, een geslaagde avond, mede met de inbreng van Peer.

13 mei, 2009

Alweer een week geleden.

Even in het kort.
Het is mij (en waarschijnlijk velen met mij) nog altijd niet helder wanneer nu de BBZ voorgaat op Microkrediet. De gemeenten schijnen een vrij eigen beleid te mogen voeren, SZW denkt na over BBZ vervangen door microkrediet, voor Qredits is het volgens mij ook niet helemaal duidelijk en als je een ondernemer hebt die in de bijstand zit en van de gemeente geen support krijgt om een eigen zak te beginnen waar moet je dan heen?
Kortom, na deze veel te lange opsomming, helder als poppenstront.
Mischien dat een stuk van de gemeeente Etten Leur helderheid brengt, misschien dat de nieuwe folder van SZW het "non plus ultra" geeft, ik wordt wat voorzichtiger en dat is geen goede zaak voor wie dan ook die met een goed plan voor zich zelf wil beginnen.
Goede berichten zijn er ook. Gerrit van Ger-Deco staat op een landelijke folder van Eigen Baas.
Varsha van Natural White komt in de promotiefilm van EZ en ik geef op 4 juni weer eens een workshop over hoe je klanten kunt bereiken.

Surprised? You won't be after next episode.

07 mei, 2009

De 100e in West Brabant

Kon ik vorige week berichten dat Heemskerk het 100e microkrediet had uitgereikt, vandaag heeft Microkredietloket West Brabant de 100e aanvrager genoteerd.
We "draaien" nu op een gemiddelde van bijna 1 per dag (we zijn wat later begonnen dan 1 januari) en denken dat we toch eind van het jaar 300 mensen met een startersdroom aan onze loketten hebben gehad.
Hoeveel daarvan door komen, de tijd zal het leren.
Wat je wel ziet dat er toch wel veel afhaken, ondanks het prima aanbod van support en coaches.
Zinc (onderdeel van ROC) levert support op MBO niveau, NHTV doet dat op HBO niveau en de UVT op WO niveau.
Wat je mag concluderen dat veel starters ontiegelijke haast hebben en absoluut niet gewoon zijn om hulp in te schakelen.
Ik doe het zelf wel staat hoog in hun vaandel.
Oké, daarom wordt je zelfstandige, maar hulp en coaching afwijzen......?
In ieder geval zonder Coach geen Qredits.

05 mei, 2009

Managers dromen van een eigen bedrijf

Bang voor nieuwe ondernemers die de markt bestormen? Maak je dan vooral geen zorgen over managers. Die dromen van een eigen bedrijf, maar doen niks. En dat komt niet door de economische situatie.

Bijna alle managers dromen ervan ooit voor zichzelf te beginnen. Daarbij varieert de frequentie van ‘soms' (45,7 procent), naar ‘vaak' (36,9 procent) tot zelfs ‘op dit moment' (14,1 procent), zo blijkt uit het nieuwste onderzoek van Management Team. In het rijtje argumenten om eigen baas te worden, springt ‘vrijheid' er duidelijk bovenuit. Daarnaast denken ze dan meer creativiteit kwijt te kunnen of meer geld in het laatje te brengen dan met hun managementfunctie.

Geen daden
En hoe zit het met de uitvoering van hun plannen? Het blijkt dat ‘geen woorden, maar daden' in dit geval niet op gaat. Slechts een enkel procentje zegt alle voorbereidingen voor een eigen onderneming al getroffen te hebben en nog eens 6,5 procent heeft alleen het businessplan al klaar. De rest houdt het dus vooralsnog bij plannen maken.

Durven
Waarom ze niet overgaan tot actie? Omdat ze goede ideeën missen en het ze ontbreekt aan financiële middelen. Ook angst speelt een rol. 22 Procent van de ondervraagde managers geeft eerlijk toe dat ze gewoon geen eigen bedrijf durven te beginnen.

Boosdoener
De huidige economische tegenwind is niet de grootste boosdoener in het geheel. Voor een groot percentage is dat zelfs een reden om wél een eigen bedrijf te beginnen. Meer dan de helft van de managers hoopt dat veel mensen in deze tijd een eigen bedrijf beginnen. Als ze het dan maar niet zelf hoeven te doen...

Aanmoedigen
Ten slotte kregen de managers de vraag wat ze zouden doen als een van hun talentvolle werknemers zegt een eigen bedrijf te beginnen. De meerderheid (57,5 procent) zegt dat aan te moedigen, terwijl een kwart van de managers zelfs probeert een samenwerking aan te gaan. Een kleiner percentage van de ondervraagden pakt het concurrentiebeding er nog eens bij of waarschuwt de durfal voor de onzekere tijden.

Door Carlie van Tongeren