15 september, 2011

(titel onbekend)

Chrome Web Store lanceert met Nederlandse Apps
Negen maanden geleden brachten we de Chrome Web Store uit in de Verenigde Staten, de speciale website met apps voor Google Chrome gebruikers. Sindsdien is de Store een snel groeiende collectie geworden van duizenden apps, extensies en thema’s.
Vanaf vandaag is de Chrome Web Store in Nederland en 23 andere landen volledig te gebruiken. Niet alleen kan je nu apps van eigen bodem installeren, je zult het veel makkelijker vinden om nieuwe apps, extensies en thema’s te ontdekken en toe te voegen aan je Chrome browser. Ook introduceren we Google In-Store Betalingen, waarmee je betaalde apps kan kopen tegen een kleine vergoeding en downloaden, gewoon in euros.
In de Chrome Web Store vind je alle apps die speciaal voor de Chrome browser zijn gemaakt. In totaal zijn dat er meer dan 6.000 en elke dag komen er meer bij. Er zijn een hoop verschillende apps die je kan downloaden, maar in de Chrome Web Store wordt alles overzichtelijk weergegeven in categorieën en kun je reviews en beoordelingen bekijken van andere Chrome gebruikers. Verschillende onderdelen en populaire apps worden op de homepage uitgelicht zodat je makkelijk nieuwe apps kunt proberen. Je kunt niet alleen kiezen uit spannende games, maar ook uit handige apps voor onder andere het nieuws, entertainment, winkelen, productiviteit en social media. Voor een snelle toegang krijg je voor elke app een snelkoppeling in het scherm van een nieuwe tab in je Chrome browser. Ook kun je de apps rangschikken zoals jij dat wilt.





Om de Chrome Web Store nog relevanter te maken, kun je vanaf vandaag ook lokale apps downloaden. Een greep uit de Nederlandse collectie van launch-apps zijn KLM iFly Magazine en Albert Heijn Appie. Sommige apps hebben enkele handige functies die je misschien nog niet kent. De iPers app van dagblad De Pers bijvoorbeeld is compact en geeft je de kans om door de pagina’s te ‘bladeren’ in plaats van te scrollen. Ook Hyves heeft haar meest populaire functies in een makkelijk te navigeren app geplaatst waarmee je je laatste krabbels kunt lezen en full-screen foto’s van je vrienden kunt bekijken. Over mooie afbeeldingen gesproken, in de Rijksmuseum Spotlight app heeft het museum een collectie van 150 meesterwerken tentoongesteld. De app heeft een uitgebreide integratie voor sociale netwerken, zoals Google+ en Facebook, en je kunt de kunstwerken makkelijk delen met je vrienden of familie. De app van andere bedrijven doet zeker niet onder voor die van deze grote namen. Zo heeft WijnWagentje.nl een online catalogus van Italiaanse wijnen gecombineerd met kookrecepten in de app en heeft Yunoo een webapplicatie gemaakt waarmee je je eigen financiën kunt beheren in een huishoudboekje.





Naast lokale apps zijn er ook veel internationale apps in het Nederlands beschikbaar, bijvoorbeeld Angry Birds, eBuddy en Tweetdeck. Ontwikkelaars die een groot international publiek willen bereiken, kunnen met de Chrome Web Store apps aanbieden in 41 talen. De lancering van de Chrome Web Store in Nederland stelt developers dus in staat om de meer dan 160 miljoen Chrome gebruikers wereldwijd te bereiken door gemakkelijk een app te lokaliseren en distribueren. Er gaat letterlijk een wereld voor je open.



Naast gratis apps kan je nu ook betaalde apps tegen een kleine vergoeding downloaden. Het betalen geschiedt via Google Checkout, het snelle en veilige betaalsysteem van Google, zonder dat je de app te hoeft verlaten. Momenteel is de In-App Betalingen API alleen nog voor ontwikkelaars in Amerika, maar we werken hard om dit ook voor Nederland beschikbaar te maken.

De Chrome Web Store is beschikbaar op Windows, Mac, Linux en Chrome OS. De Chrome- browser dient hierbij als centraal punt. Bovendien kan je al je apps, bladwijzers, extensies en thema’s eenvoudig synchroniseren tussen verschillende computers, bijvoorbeeld op je Chromebook onderweg en je Windows PC thuis. Zo heb je overal en altijd jouw Google Chrome browser bij de hand.

Probeer nu nieuwe apps in de Chrome Web Store. Veel plezier!

Door Jorn Sjauw-Koen-Fa, het Google Team

Geen opmerkingen: