10 februari, 2011

Human Capital in de (Bredase) wijk


Het stadsbestuur Breda neemt vijf coaches in dienst die het ondernemerschap in de wijken gaan ondersteunen. Het drie jaar durende project ,Human Capital in de Wijk, kost een miljoen euro en wordt grotendeels gefinancierd met Europese en Provinciale subsidies.
Het college wil in de verschillende Bredase wijken ongeveer 1000 potentiële ondernemers bereiken en hoopt dat daarvan 250 deelnemers uiteindelijk een bedrijfje op zetten. “Daarvoor krijgen we in totaal 850-duizend euro subsidie”, aldus wethouder Cees Meeuwis.
“De doelstelling is het ondernemerschap te stimuleren. Het gaat om de mensen te helpen die laatste stap te nemen” zegt Meeuwis die vindt dat het ondernemerschap meerdere positieve kanten heeft. “Ze voorzien in de eigen inkomsten en het zorgt voor werkgelegenheid.”
De ondernemerscoaches moeten de aanstaande ondernemers helpen onder andere met instanties als de belastingdienst en Kamer van Koophandel om te gaan. “Daarnaast wordt ook samen gekeken hoe het ondernemersplan in elkaar zit”, aldus de wethouder.
In het project worden drie winkelstrips als ‘proeftuin’ aangewezen. Het gaat om Barbantplein, de Berg en het Erasmusplein. De coaches zullen in de wijken zelf aanwezig zijn, zodat ze als eerste aanspreekpunt fungeren, zo meldt de gemeente.

Geen opmerkingen: