14 december, 2007

Boskalis en Van Oord krijgen opdracht voor 2e Maasvlakte

Havenbedrijf heeft Boskalis en Van Oord geselecteerd voor de aanlegwerkzaamheden voor de Tweede Maasvlakte. Het havenbedrijf liet vrijdag weten een opdracht met een totale waarde van euro 1 mrd aan dit consortium te gunnen. De ondertekening van het contract vindt begin volgend jaar plaats, zo melden de baggeraars. Het consortium gaat tussen 2008 en 2013 het eerste deel van Maasvlakte 2 aanleggen. Daarbij gaat het om de aanleg van een zeewering, de eerste haventerreinen, 2,5 kilometer havenkade en de wegen en spoorwegen die nodig zijn om Maasvlakte 2 te ontsluiten. Na oplevering van de werken gaat het consortium ook de eerste vijf jaar onderhoud aan Maasvlakte 2 verzorgen.
Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis: 'We zijn verheugd en trots dat we als Hollands bedrijf dit grote werk in ons eigen land mogen uitvoeren. Met de Tweede Maasvlakte bevestigt Nederland zijn leidende positie als waterbouwende natie.'Boskalis-woordvoerder Roel Berends stelt tegenover Betten dat er nu een selectie is gemaakt door de opdrachtgever. 'Er worden de komende tijd nog wat kleine punten uitonderhandeld', zo vervolgt hij.


Volgens het havenbedrijf Rotterdam ligt met dit voornemen tot gunning de aanleg van Maasvlakte 2 op schema en is het komende halfjaar nodig om de vergunningsprocedures te doorlopen. Na de zomer van 2008 gaat de feitelijke aanleg van start. De oplevering van de eerste containerterminals vindt dan in 2013 plaats.Voor de aanbesteding van het aanlegwerk voor Maasvlakte 2 heeft het Havenbedrijf een Europese aanbestedingsprocedure gevolgd. De procedure heeft ruim twee jaar in beslag genomen.

(14 december 2007, 12:54 uur FD.nl)

Geen opmerkingen: