29 april, 2015

Bijna 1 mei

29-04-2015
Na een lange tijd van stilte, (ik had het gewoon te druk) heb  ik vandaag op mijn min of meer vaste flexplek op het Werkplein Hart van West-Brabant, in het gemeentehuis van Etten-Leur, eindelijk een stief kwartiertje over om mijn blog weer te pesten.

Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurt? de KvK trekt zich toch steeds meer terug als vraagbaak voor starters en dat zal dan ook wel de reden zijn dat een aantal Etten-Leurse ondernemers de koppen bij elkaar heeft gestoken om te komen tot "Starterscentrum Etten-Leur".
Samen met de gemeente zelf mocht ik meedenken en vorm geven aan het concept waarvan de statutaire oprichtings acte afgelopen vrijdag getekend is.
Leuke is dat BrainZ daar een wezenlijk onderdeel van uit maakt.Tijdens het komende "Rode Loper Event" worden we oficieel geopend (lint doorknippen o.i.d?) door de burgemeester.

Ander item, de Moerdijkse Uitdaging. Afgelopen week hebben we een brainstorm sessie gehad met iemand van het bestuur, iemand van de matchgroep en ondergetekende namens de adviesraad en iemand van de Lions.
Echt iedereen gelooft in het concept (zie ook de Nederandse Uitdaging), bedrijven zijn enthousiast en verenigingen snappen er de ballen niet van. Daar geldt maar een credo, sponsering = geld en het omdenken van geld naar middelen en/of know how is een brug te ver.
Daar gan we dus wat aan doen.
Wait and see.

Hockey, mijn andere passie gaat als een speer. Vrijwilligers genoeg, a.s. vrijdag komt voor de 23e keer Chelmsford op bezoek (weer een giga feest) en veteranen A gaat weer promoveren naar de hoofdklasse. Ik blijf lekker 4 dagen  in de week op de achtergrond bezig met bar en gastheer spelen.

Waar ik ook nog aan moet trekken is Zevenbergen Hartveilig. Een  initiatief van een aantal mensen die in de kern Zevenbergen 10 openbare AED's wil plaatsen.
De kast waar die in moeten  kost € 500,- en dan de AED zelf nog.
In dit geval is sponsoring in geld absoluut nodig. De kasten worden voor een deel gesponsord maar 10 extra AED's geeft niemand gratis. Of wel?
Enfin, alles loopt op rolletjes.

Geen opmerkingen: