24 februari, 2016

even bijkleppe nr zoveel

Nondefriemel, al bijna en half jaar geleden dat ik überhaupt maar iets aan mijn Blog deed. In die tijd is er veel gebeurt. Standaard verhaal met de hockey natuurlijk, wat gezondheidsproblemen, maar niet tragisch, en voor de rest alles zijn gangetje.
En waar ben  ik? Ik zit in het gemeentehuis van Rucphen, na zoveel jaar mag dat eindelijk. En wat een drukte is het daar. Ik vermoed dat er een AZC in de buurt is want het wemelt van buitenlandse mensen die een taal spreken die ik niet machtig ben. Zoveel verschillende culturen, ik kijk m'n ogen  uit.
Voor de rest, ach alles z'n gangetje. De 5(6) gemeenten willen heel graag met OKB in zee.
Nou is OKB (Ondernemersklankbord) best een goeie club van "gepensioneerde" ondernemers die in  principe coaching na de start verzorgen. Een aanvulling dus op mijn werk. Bedoeling is dat alle ondernemers die vragen cq dan wel problemen hebben, zich aanmelden via hun site. En daar heb ik een beetje problemen mee. Als ik nu al kijk hoe slecht de communicatie is met het Starterscentrum Etten-Leur, denk ik dat het in de markt zetten van een compleet "nieuw merk" een helse klus zal zijn.
Denk aan rechtsvorm, bankrekening, communicatieplan, beheer, rapportage etc.
Ik heb het er vaan met Bart over en wij zoeken het liever dichter bij huis. Gewoon per gemeente een aanspreekpunt van een externe oude rot in het vak die een groot netwerk heeft.
Die oude rotten (OKB?) stemmen zaken met elkaar af op regelmatige basis en verwijzen door naar een lokale accountant, jurist etc.
De starters wil ik wel blijven doen. Ik zie het OKB nou niet meteen met iedere WWB'er of nugger een gesprek aangaan hoe en waarom ze willen starten als ZZP'er.
Ik wacht wel af

Geen opmerkingen: