27 augustus, 2011

Baan erbij belangrijk voor veel starters

Baan erbij belangrijk voor veel starters:

Dat blijkt donderdag uit het onderzoek van onderzoeksbureau EIM ‘Inkomenspositie van startende ondernemers’. In het onderzoek komt naar voren dat slechts een kwart van de startende ondernemers na enkele jaren in het levensonderhoud van zichzelf en het gezin kunnen voorzien.

Baan in loondienst
Deze ondernemers houden er vaak een baan in loondienst op na. De financiële zekerheid die een baan biedt, is de meest genoemde reden voor het hebben van een baan naast het ondernemerschap. Bij ruim de helft van de ondernemers voorziet iemand anders mede in het levensonderhoud van de ondernemer en het gezin. Er komt bij 60% van de ondernemers op drie manieren geld binnen: inkomsten uit het eigen bedrijf, andere eigen inkomsten van de ondernemers en iemand anders die geld binnen haalt.

Bezuinigd op gezinsuitgaven
Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de drie ondernemers het afgelopen jaar heeft bezuinigd op de gezinsuitgaven. ‘Bij de meerderheid daarvan speelde het feit dat er minder inkomsten uit het eigen bedrijf vloeide,’ aldus het EIM. Een op de drie ondernemers bleek zich te hebben verzekerd tegen inkomensderving als gevolg van langdurige arbeidsongeschiktheid. Verder komt in het onderzoek naar voren dat de meerderheid van de ondernemers die zich niet heeft verzekerd tegen risico’s dit ook niet van plan is te doen in de toekomst.

Geen opmerkingen: