05 augustus, 2011

huurcontract of wurgcontract?

Ik ben nu zo'n 5 jaar bezig om startende (en vaak ook bestaande) ondernemers te adviseren hoe ze hun bedrijf moeten opzetten, dan wel kunnen aanscherpen. Zo'n kwart daarvan droomt van een mooie winkel, wel of niet gecombineerd met een webshop. Wat mij echter steeds meer gaat storen is dat pand-eigenaren, dan wel de ingeschakelde makelaars, aan starters een 5 jarig huurcontract proberen op te dringen.
 De beweegreden begrijp ik wel. Statisch vallen vel starters binnen 2 jaar weer om en dan zit de verhuurder op (verwelkte) rozen en de starter in de problemen. Heren (dan wel verhurende dames), dit soort praktijken  is niet meer van deze tijd. sociaal verantwoord ondernemen zou ook in jullie branche usance moeten zijn. Ik begrijp ook wel dat er best veel leegstand is en dat je blij bent als er weer zo'n starter een krabbel onder uw wurgcontract zet. 
Waarom niet advies vragen aan Qredits of eigenbaas.nl, twee organisaties die, opgezet door EZ, alles weten van starters en de begeleiding daarvan. BrainZ werkt al jaren voor beide organisaties en adviseert starters en makelaars om een flexibele contract aan te bieden en te tekenen. Begin met 1 jaar en en contractuele optie tot verlenging met 2 jaar daarna. Verleng na die 3 jaar weer eens met 3 jaar en zo door en zo door tot uw verlangde 5 jarig contract. De starters is dan inmiddels 15 jaar bezig.

Geen opmerkingen: