07 juni, 2012

2 nieuwe opleidingen van de KNHB


Basisopleiding Coachen
Het is voor elke vereniging moeilijk om voldoende capabel vrijwillig een kader te vinden voor het coachen van alle jeugdteams. Toch vragen de jeugdleden om een verantwoordelijke en inspirerende coach. De club kan er veel aan doen om in deze behoefte te voorzien. Vanuit deze signalering wordt inzicht gegeven in de inhoudelijke aspecten van het coachen. Tijdens de bijeenkomsten (2 bijeenkomsten van elk 3 uur) wordt kennis gedeeld over onderwerpen als spelsystemen, wisselbeleid en taken die bij de verschillende posities horen.


Basisopleiding Training geven
Kinderen komen naar een hockeyclub om spelenderwijs te leren hockeyen. Ze hebben een spontane instelling, waarbij het leren van nieuwe technieken en tactieken erg belangrijk is. Het trainen van de (Jongste) Jeugd is dus een uitdagend vak. Om in te kunnen schatten wanneer kinderen klaar zijn voor de volgende stap in het leerproces, dient de trainer goed op de hoogte te zijn van de kenmerken van de verschillende doelgroepen. Trainers dienen de technische en tactische vaardigheden in verschillende vormen te oefenen om het spel voor de kinderen leuk en uitdagend te houden. Door middel van kleine spel- en wedstrijdvormen ervaren ze dat samenwerken van groot belang is tijdens een wedstrijd. De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 3 uur.


Mocht u interesse hebben voor deze opleidingen dan kunt u contact opnemen met Anouk van der Linden, 030-7513441 of anouk.van.der.linden@knhb.nl

Geen opmerkingen: