10 juli, 2007

Het weer is overal van slag.

Amsterdam
Terwijl de meeste Nederlanders nog steeds wachten op het moment dat de zomer aanbreekt en de paraplu meer regel dan uitzondering is, bereidt New York met 32 graden zich voor tegen de eerste hittegolf deze zomer.

New York
,,Het is erg heet”, zegt Michael Bloomberg, burgemeester van New York. „Het kan me niet schelen hoe fit of sterk je bent, je moet voorzorgsmaatregelen nemen.”

Alternatieve douche
Vooral ouderen hebben onder het weer te tijden. Maar of ze de centra kunnen bereiken, blijft de vraag. Ze worden geadviseerd een maatje te regelen zodat ze op elkaar kunnen letten. „Zorg dat je genoeg water in huis hebt, dat je airconditioning aanstaat of dat je in een cooling center zit’, luidt het advies van het ouderendepartement in New York.

Buenos Aires
Tegelijkertijd heeft de kou Zuid-Amerika in haar greep. In Argentini√ę daalde het kwik tot –22 graden Celsius en viel voor het eerst sinds 1918 sneeuw. Bolivia werd gedwongen haar luchthavens te sluiten en in Chili vielen doden. „Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik sneeuw zie” , zegt de 82-jarige Juana Benitez uit Buenos Aires.

Geen opmerkingen: