28 januari, 2008

LinkedIn investeert in Europese markt


LinkedIn, een populaire sociale netwerksite voor professionals, heeft een Europese vestiging geopend. Het bedrijf wil het contact met Europese klanten verbeteren.
LinkedIn heeft vijf miljoen Europese gebruikers en claimt de grootste netwerksite te zijn voor professionals in de EU. Het bedrijf wil graag haar momentum vasthouden door het contact met gebruikers te intensiveren. Het kantoor wordt in Londen gevestigd. Kevin Eyres, voormalig general manager van AltaVista krijgt de leiding over een team van vijf of zes werknemers.
LinkedIn wil de Europese markt agressiever en directer gaan aanpakken. Tot nu toe groeide het ledenaantal in de EU alleen viraal. Volgens Eyres is er een 'gezond budget' voor marketing beschikbaar. Er gaat zowel on- en offline meer interactie komen met gebruikers. Volgens Eyres doen Euopeanen, in tegenstelling tot Amerikanen, liever zaken met mensen van vlees en bloed. In de Verenigde Staten is men gewend om dat per e-mail of telefoon te doen.
Nederlanders fervente 'LinkedInners'
Volgens het bedrijf lijken de Europese en Amerikaanse markt erg op elkaar, al zijn er ook een aantal verschillen. Europeanen gaan persoonlijker met elkaar om en hebben meer één-op-één contact. Nederlanders zijn zelfs enthousiaster in hun LinkedIn gebruik dan Amerikanen, laat een woordvoerster van LinkedIn desgevraagd weten. LinkedIn is vooral populair in Groot-Brittannië, Denemarken en Nederland.
Verdubbeling ledenaantal
Het bedrijf verwacht dit jaar haar wereldwijde ledenaantal van 18 miljoen te verdubbelen, verklaarde Eyres tegen Reuters. LinkedIn wil zich nog meer distantiëren van andere netwerksites zoals Hyves of Facebook.
"We willen geen foto's van dronken vakantiegangers. We houden niet van het delen van foto's. Je kan een profielfoto uploaden, that's it. Het gaat om het professioneel online managen van van je eigen merk", legt Eyres uit. "In 2008 gaan gebruikers het verschil zien tussen professioneel- en sociale netwerken."
Door Loek Essers

Geen opmerkingen: