23 juli, 2009

Akkoord met Kringloper (of hoe Janet toch succes kreeg)

De gemeente Steenbergen en Stichting De Kringloper sluiten per 1 juli een overeenkomst voor de vestiging van een kringloopwinkel en voedselbank in Steenbergen.
De inzet, aldus wethouder Cors Zijlmans, is dat tien bijstandsgerechtigden via het Kringloperproject aan het werk geholpen worden. Dat is inclusief de vrijwilligers van voedselbank Hand op de Knip die al maandenlang in een loods aan de Berenstraat zitten.

Directeur Herman Huijbregts van De Kringloper heeft ondernemer René Heijnen gisteren in een persoonlijk gesprek laten weten definitief af te zien van een kringloopwinkel in een pand van Heijnen en Pierre Gorissen op bedrijventerrein Reinierpolder. Heijnen en Gorissen lanceerden een concept voor een milieuvriendelijke kringloopwinkel annex voedselbank in het Business Parc Zembla, maar Huijbregts kiest naar eigen zeggen voor een locatie in het centrum van Steenbergen. Vrijdag bekijkt hij ter plekke welke (leegstaande) panden daarvoor in aanmerking komen.

Huijbregts wil in juli meteen beginnen met de inzameling van spullen voor de nieuwe kringloopwinkel. De opening is voor september voorzien. Met de vrijwilligers van Hand op de Knip (Janet korteweg) is volgens Huijbregts afgesproken dat zij voor vijftig procent in de winkel gaan werken en voor de andere helft worden vrijgesteld om de voedselbank te runnen. Waar de uitgifte van voedselpakketten straks plaatsvindt, is nog niet duidelijk. Mogelijk kan de loods aan de Berenstraat in gebruik blijven als sorteerplek, maar het uitdelen van de pakketten zal hoe dan ook ergens anders moeten gebeuren, aldus Huijbregts. Wethouder Zijlmans is bereid om de voedselbank eenmalig vijf mille subsidie te geven voor aanschaf van een bus.

Heijnen was gisteren teleurgesteld over de afwijzing door Huijbregts. "De huurprijs bij ons ligt lager dan in het winkelhart. Erg jammer."
door Franka van der Rijt. woensdag 24 juni 2009

Geen opmerkingen: