11 mei, 2010

Hockey doe je met een stokkie

Ik herinner mij bijna nog als de dag van gisteren dat onze beide kids meegingen naar een vriendjes en vriendinnetjes dag, samen met Nienke Dunlop, toen  ons buurmeisje.
Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Zeg maar een roller coaster zonder handrem. binnen een paar maanden speelden de kinderen al in een 6-tal en weer een paar maanden later mocht pappie de taken van trainer coach overnemen. Niet gehinderd door enige voorkennis, heb  ik de meiden tot de C leeftijd mogen begeleiden, en al zeg ik dat zelf, op een redelijk niveau.
Ik ben af en toe wat fanatiek en om met C-meisjes kleedkamer gesprekken te voeren ging mij te ver. Te veel mammies die met argusogen naar een coach kijken.
JB (waar zoonlief keper was) hadden ook een trainer coach nodig en dat heb  ik met veel plezier gedaan. Met wisselend succes. Sub-top en met H4 binnen 3 jaar van de 4e klasse naar de 2e klasse.
Oh ja, in de tussentijd ook nog voorzitter geworden en dat, eerlijk, met wisselend succes, wel 2 nieuwe KG's, 10 jaar volgehouden.
Zo halverwege mijn 3e periode, je hebt er dan zo'n 7 jaar opzitten, bestuurslid geworden bij het district Zuid Nederland. eerst als ambassadeur (ik was al oprichter en voorzitter van een regionale samenwerking in West Brabant), later, en nu nog steeds verantwoordelijk voor Jongste Jeugd.
Sinds kort, door wat bestuurlijke verschuivingen, kijk ik ook met een meer dan sportief oog naar alle jeugdzaken.
Gek eigenlijk, ik loop nu zo'n goede 15 jaar meer in het circuit en wordt door de ouder garde nog steeds beschouwd als een jonkie. Kan  ik overigens goed mee leven. Ik breng de verfrissende kijk in de groep.
zoals recentelijk de discussie om 5 jarigen toe te laten en vanaf 6 jaar (in 3-tallen) competitie te laten spelen.
Dan meteen maar het verschil in D8 en E8 afschaffen. Toen had ik de poppen aan het dansen.En toen ik ook nog riep dat je met 10 jaar naar een 11-tal mocht dansten niet alleen de poppen maar waren de rapen  ook gaar. En toch denk ik dat ik op termijn gelijk krijg.
Nu, zo reëel ben  ik ook wel, zitten we met een capaciteitsprobleem. Gewoon te weinig velden  om dit te organiseren. En ook en beetje koud water vrees.
De discussie is inmiddels goed op gang gekomen en ik volg dit met interesse.
Afgelopen zaterdag naar een technische kader workshop geweest, o.a. over leerlijnen en spelopvattingen voor Jongste Jeugd.
Ik denk dat ik mij maar ga aanmelden voor de werkgroep.
En verder? Afgelopen zondagochtend weer lekker bezig geweest met ouders en koters (echt van 4 jaar)
Zelfs die kan je al wat leren!

Geen opmerkingen: