09 september, 2010

H1 Zevenbergen van 2e klasse naar 4e klasse, D1 Warande van Overgangsklasse naar niets

Het moet niet gekker worden


Warande heeft komend seizoen geen eerste vrouwenteam. Het bestuur van de Oosterhoutse club heeft besloten om het elftal terug te trekken uit de eerste klasse en niet uit te laten komen in competitieverband.


Eerder al onthulde BN DeStem dat Warande zich terugtrok uit de overgangsklasse, omdat het zonder speelsters zat.  Mocht Warande komend seizoen weer over voldoende speelsters beschikken, zal het tenminste in de tweede klasse uit moeten komen. Lager kan ook nog meldt de hockeybond KNHB, die nog niet op de hoogte was van het nieuws dat Warande niet in staat is om een eerste vrouwenteam op de been te brengen. Het bestuur van Warande weigert nog altijd te reageren en zegt met een persbericht te komen.


Warande zou zondag moeten aantreden tegen Ring Pass, maar die wedstrijd gaat dus niet meer door. De vrouwen van Warande werden vorig seizoen nog glansrijk kampioen in de eerste klasse. Na een conflict met trainer Gijs Segers, zag het bestuur met lede ogen aan hoe vrijwel de volledige selectie naar een andere club vertrok of zelfs stopte. In de tussentijd is geprobeerd de jeugd zover te krijgen voor het eerste te willen uitkomen. Die poging strandde gisteravond laat. Meisjes A1 ziet geen heil in de plannen van het geplaagde bestuur om de ene week in de jeugdcompetitie te spelen en volgende week in de eerste klasse.

Geen opmerkingen: