13 september, 2007

Personeelszaken

KLM geeft stewardessen seksverlof

KLM blijkt een bijzondere verlofregeling te hebben voor haar 'cabin crew'. De stewardessen en piloten van de luchtvaartmaatschappij kunnen officieel 'vrij' krijgen om thuis een kind te verwekken.
De regeling moet het vliegende personeel, dat vaak lang van huis is, in staat stellen om met hun partner de 'noodzakelijke' daad te verrichten. De regeling kent onder de 'cabin crew' veel bijnamen, maar heeft formeel slechts één naam, 'ovulatieverlof'. Dit meldt de Telegraaf.

Grote praktische bezwaren
Het speciale verlof helpt bij het oplossen van de grote praktische bezwaren om een kinderwens te vervullen. Vrouwen zijn immers maar een beperkt aantal dagen per maand vruchtbaar. Wanneer uitgerekend in die periode de potentiële vader net met een KLM-toestel naar de andere kant van wereld onderweg is of dat de moeder op een hotelkamer in Buenos Aires bijkomt van een vermoeiende vlucht, is de verwekking van een kind praktisch gezien onmogelijk.

KLM
KLM heeft 8500 stewardessen en stewards en 2000 vliegers in dienst. ’Babyvrij’ is vooral van toepassing op KLM’ers die intercontinentaal vliegen.

Geen opmerkingen: