14 november, 2007

Internationale Hockey Federatie en Sport1 sluiten overeenkomst voor internationaal hockey op TV

De Internationale Hockey Federatie (FIH) en digitale televisiezender Sport1 hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor het live uitzenden van internationaal tophockey op de Nederlandse televisie. Sport1 gaat hierbij alle wedstrijden van de Champions Trophies en wereldkampioenschappen en een keur aan andere internationale topwedstrijden van FIH-evenementen voor dames en heren live verslaan.

De FIH heeft haar strategie met betrekking tot de TV-rechten recent veranderd. Waar eerst sprake was van een Europese aanpak is nu gekozen voor een benadering voor de TV-rechten per land. Hierdoor zal veel meer internationaal live tophockey te zien zijn op de Nederlandse televisie.

"Onze nieuwe strategie om een groter aantal wedstrijden per land uit te zenden, zal in de belangrijkste Europese hockeylanden veel meer exposure geven aan het hockey", zegt Els van Breda Vriesman, President van de FIH. " Daarbij zullen de verhoogde inkomsten ons in staat stellen om te investeren in het uitzenden van meer wedstrijden van grote internationale toernooien".

Jeroen Oerlemans, General Manager Sport1: " Sport1 is trots dat we het internationale tophockey aan onze programmering toe kunnen voegen. Naast de belangrijkste wedstrijden uit de Rabohoofdklasse en de Europese Hockey League voelen we ons door deze overeenkomst echt de thuishaven van hockeyminnend Nederland."

Geen opmerkingen: