06 januari, 2009

Nieuwjaarstoespraak Denie

Niemand hoeft van burgemeester Wim Denie de held uit te hangen, dat is hij zelf immers ook niet. "Maar met alleen de kreet: 'daar moet de politie naar kijken', komen we er ook niet." Denie stelde gisteren in zijn eerste nieuwjaarstoespraak in het Zevenbergse gemeentehuis dat zijn nieuwe gemeente niet veilig wordt vanuit een leunstoel. "Er zullen nooit genoeg hulpverleners zijn om overal onmiddellijk bij te zijn." Het eerste half jaar Moerdijk was hem en zijn vrouw goed bevallen. Alles is nieuw en dat voelt voor de 62-jarige Wim Denie als een tweede jeugd. "Alsof ik nog een heel leven voor me heb."

Bij zijn installatie had de Commissaris van de Koningin hem nog gewaarschuwd voor de taaie gemeente Moerdijk. "Ze bedoelde niet alleen de verscheidenheid in plaatsen met allemaal verschillende interesses, het ging ook om de moeizame verhoudingen in de politieke sfeer."

Het 'aftasten' heeft Denie zo'n beetje achter de rug. Hij ervaart de wethouders én de raadsleden als hard werkende, gedreven mensen, die het beste voor hebben met de inwoners van de gemeente. Tegelijkertijd moet iedereen geduld hebben, 'want alles vergt tijd'.

De spanningen van de krappe meerderheid van coalitie versus oppositie, ervaart hij als raadsvoorzitter beslist. "Ik zie het als een uitdaging om als bruggenbouwer te fungeren."

Zoals zoveel collega's, stond ook Denie stil bij de recessie, die ook Moerdijk zal treffen. "Samen gaan we dat monster te lijf. Binnen nu en een half jaar komen volop plannen tot ontwikkeling."

Geen opmerkingen: