19 november, 2009

Zweet op de rug

De laatste paar weken zijn Kristel en ik druk bezig om alles op alles te zetten om toch de financiering voor Microkredietloket rond te krijgen voor 2010 en 2001 en 2012.
Nadat we eind 2008 van REAP, EZ en de KvK subsidie mochten ontvangen, merkten we wel dat een subsidie voor 1 jaar te kort en te weinig is om goed van de grond te komen. Na de voorbereidende fase in de eerste 2,5 maanden van 2009 konden we in maart van start gaan en zijn we na de vakantie alweer begonnen om de financiering voor 2010 rond te krijgen.
In dat effectieve half jaar gaan we uitkomen op ca 350 contactmomenten, 300 intake gesprekken, zijn er bijna 50 plannen bij Qredits ingediend en zullen we uitkomen op 25 starters met een microkrediet (score 50%).
Veel mensen vonden de procedure toch te zwaar, te duur, hadden onoverkomelijke BKR registraties, of vonden de rente te hoog.
Microkredietloket heeft ook een aantal mensen doorgestuurd naar andere mogelijkheden van financiering (BBZ, Starterslift, banken, UWV etc).
Als het lukt om voor de komende 2/3 jaar financiering te vinden (Provincie? banken?, SES? REAP? FMO? UWV?), we gokken echt op alle paarden, hoeft een bewezen project niet voortijdig afgebroken te worden.
Wat ook wel eens gezegd mag worden is een pluim voor de medewerkers van de Kvk, REWIN, BoVi-financiele dienstverlening en alle stafafdelingen daaromheen.
Duim maar voor ons!

Geen opmerkingen: