24 juni, 2010

Behalve hockey gek en ondernemerscoach heb ik ook andere interesses

Mahut en Isner schrijven tennishistorie - woensdag 23 jun 2010, 22:19


John Isner en Nicolas Mahut zijn in hun eerste ronde-partij op het gras van Wimbledon met een kettingzaag door de recordboeken van het het tennis gegaan. De confrontatie tussen de Amerikaan en werd uiteindelijk op een stand van 4-6, 6-4, 7-6, 6-7, 59-59 afgebroken.


De partij, die al tien uur duurt, is de langste ooit op de ATP-Tour. Het oude record stond op naam van de Fransen Fabrice Santoro en Arnaud Clement, die elkaar in 2004 op het gravel van Roland Garros 'slechts' 6.33 aan de praat hielden. De 173 games die er al gespeeld zijn, zij er ook al 61 meer dan het vorige record.


Isner sloeg het verbijsterende aantal van 98 aces. Ivo Karlovic sloeg er twee jaar geleden maar 78. Mahut kwam tot 94 directe punten en staat nu tweede op die lijst.


Kansen schaars
Dinsdag werkten de twee de eerste vier sets af, waar ze 'maar' twee uur en 57 minuten voor verbruikten. Een dag later hadden ze nog eens meer dan zeven uur nodig voor de vijfde set.


In die set serveerden beide spelers zó goed dat de kansen schaars waren. Isner kreeg op 33-32 twee wedstrijdpunten op rij, maar Mahut serveerde ze met groot gemak weg. De Fransman kwam een paar uur later eveneens op 15-40, maar ook Isner werkte dat vlekje simpel weg.


Op 59-59 werd het inmiddels zó donker dat Mahut wilde stoppen. Isner wenste door te gaan, maar uiteindelijk besloot de scheidsrechter dat het genoeg was en dat de twee donderdag verder moeten.


Uniek
Aanvankelijk schreeuwde het publiek om meer, maar toen eenmaal de beslissing was gevallen, trakteerden de uitzinnige toeschouwers rond baan 18 de twee matadoren op een minutenlange staande ovatie.


Isner was zich terdege bewust van het unieke karakter van hun prestatie. "Dit zal nooit meer gebeuren", stelde de als 23ste geplaatste Amerikaan. "We serveerden allebei fantastisch. Ik zou erg graag de statistieken van deze partij willen zien."


"Hij is een echte kampioen", sprak Mahut over z'n tegenstander. "We vechten door. Iemand moet er winnen. Het publiek is fantastisch, maar ze zullen morgen terug moeten komen."

Geen opmerkingen: