15 november, 2006

Mentale training voor coaches


‘Winnen is een kwestie van geluk. De vorm van de dag, daar kun je niets aan doen’, zo hoor je in tal van interviews met coaches en sporters. Jan Looman, sportpsycholoog verbonden aan het Olympisch Netwerk Brabant, gaat die uitdaging aan. Tijdens een cursus van vier avonden toont hij aan dat ‘de vorm van de dag’ te maken is. En dat juist de coach daarin bepalend is.


De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdagen 20 december 2006, 10 januari, 17 januari en 7 februari 2007, van 19.30 uur tot 22.00 uur, in het kantoor van Sportservice Noord-Brabant / Olympisch Netwerk Brabant, Nieuwkerksedijk 21a te Goirle.
De groepsgrootte varieert van acht tot twaalf deelnemers. De kosten bedragen € 195 per persoon.
Het doel van de cursus is om de kennis van coaches/begeleiders op het gebied van mentale training te verbreden. De cursus behandelt hun invloed op de sporter. De coach leert met mentale technieken individuele spelers te raken en te motiveren. Tevens leert hij hoe je groepsprocessen kunt sturen. Hij is beter in staat om signalen van de sporters te interpreteren en daar adequaat op te reageren.
Olympische SpelenJan Looman is een bekende naam in de sportwereld. De laatste tien jaar begeleidde hij zeventig Olympische sporters. Hij maakte deel uit van het begeleidingsteam van de judoka's, nationale badmintonselectie, beachvolleybal- en honkbalteam die deelnamen aan de Olympische Spelen Athene 2004. Momenteel begeleidt Looman een groot aantal atleten die zich proberen te kwalificeren voor de Olympisch Spelen van Beijing 2008.

AanmeldingU kunt zich tot 8 december 2006 aanmelden via j.kuipers@ssnb.nl. Jos Kuipers kunt u ook bellen: (013) 5349027. Het cursusgeld moet u voor aanvang voldoen op Rabobank bankrekeningnummer: 17 02 98 124, ten name van Olympisch Netwerk Brabant, onder vermelding van cursus mentale training I 2006. Deelname geschiedt in volgorde van ontvangst en is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.Vragen over de inhoud van cursus kunt u rechtstreeks mailen naar jan.looman@planet.nl. Voor meer informatie: http://www.janlooman.nl/

Geen opmerkingen: