20 november, 2008

Accommodatiebeleid: complexe materie

Elf dorpen, tientallen accommodaties en honderden gebruikers van die gebouwen.
Probeer dat allemaal maar eens op een rijtje te zetten. De gemeente Moerdijk krijgt nog een flinke kluif aan het accommodatiebeleid.

Om gevoed te worden voor de discussie straks in de gemeenteraad, mochten gebruikers gisteren 'schieten' op een aantal stellingen.

'Buitensportverenigingen gaan voortaan een bijdrage betalen voor het onderhoud aan de velden, want dat is eerlijker tegenover de binnensportvereniginge', is zo'n prikkelende stelling. "Niet aardig om ons daar nu mee te confronteren", brieste de Seolto-voorzitter. "Want wij ontvangen in tegenstelling tot een zaalsportclub geen subsidie."

Die binnensportverenigingen hebben het kennelijk ook niet eenvoudig. Een vertegenwoordigster van de volleybalclub Groene Ster deed haar beklag over de slechte staat van de sportmaterialen in De Borgh. "De beheerder zegt dat hij dat herstel niet kan betalen. En het is geen gemeentelijke accommodatie, dus daar kunnen we kennelijk ook niet aankloppen."

De afhankelijkheid van een beheerder werd ook aangegrepen met de hartekreet om dorpshuizen terug in handen te geven van de verenigingen. Dat vergroot de betrokkenheid bij de verenigingsleden. Meer clubs onder één dak brengen, deed ook de wenkbrauwen fronsen. Het kan de groei van een vereniging blokkeren. Vaststellen van het beleid vergt nog een jaar.

Geen opmerkingen: