05 juni, 2007

ILIKELINKEDIN

Internetcommunity MySpace start een grote promotiecampagne in Nederland, zo weet Emerce. Het sociale netwerk opent daarmee de aanval op Hyves, de grootste netwerksite van Nederland. MySpace werft inmiddels marketing- en pr-medewerkers voor een Amsterdams kantoor en sinds enige tijd is er een Nederlandstalige bètaversie van MySpace operationeel, aldus Emerce.

In totaal zijn er nu, naast de Verenigde Staten, 13 landen met een lokale MySpace-site. MySpace is het grootste sociale netwerk ter wereld en is onlangs gestart met een Europese uitrol. In onder meer het Verenigde Koninkrijk en Frankrijk heeft MySpace al officiële landenversies gelanceerd. Nu volgt dus ook Nederland. Wanneer MySpace een officiële versie in Nederland opent, is nog onbekend.

MySpace heeft internationaal meer dan honderd miljoen gebruikers. Hyves is met drie miljoen internationale gebruikers op wereldschaal geen concurrent voor MySpace, maar in Nederland is het nog maar de vraag of MySpace de dominantie van Hyves kan doorbreken. Van de drie miljoen gebruikers van Hyves zijn er meer dan twee miljoen Nederlands.

Bron: Emerce

Geen opmerkingen: