01 juni, 2007

Henk.com, u kunt nu al bieden

Voor het domein poker.com is begin deze maand meer dan 20 miljoen dollar geboden. Als de verkoop doorgaat, is het de duurste domeinovername ooit. Begin dit jaar wisselde de vorige recordhouder, het domein sex.com, voor 14 miljoen dollar van eigenaar.
De domeinnaam poker.com werd begin deze maand tijdens Casino Affiliate Convention 2007 geveild in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. Naar verluidt zou er door twee bieders onafhankelijk van elkaar een bod zijn uitgebreid van respectievelijk 22 en 27 miljoen dollar. Tijdens de veiling was nog niet bekend wie de gelukkige eigenaar is geworden van de domeinnaam en ook nu nog is dit onduidelijk. Welke van de twee biedingen uiteindelijk wordt gekozen, maakt voor het record echter niet uit. In beide gevallen gaat het om een recordbedrag. De vorige recordhouder was sex.com, dat begin dit jaar voor 14 miljoen dollar verkocht werd. Een ander record werd afgelopen weekend gevestigd toen het domein porn.com voor 9,5 miljoen dollar in contanten van eigenaar wisselde.
Overigens spelen er bij de veiling van poker.com nog andere zaken mee. De overdracht van de domeinnaam levert namelijk problemen op, aangezien de huidige eigenaren onvoldoende bewijs kunnen tonen dat ze de werkelijk eigenaar zijn. Poker.com werd begin 1998 voor het eerst geregistreerd, waarna de eigenaar in 2001 liet weten de wereldwijde rechten op de merknaam poker.com te hebben verkregen tot en met 2098. In de jaren die volgden werd het domein een keer 'gekaapt' en werd het verkeer naar een andere site geleid. Sinds 2005 verkeert het domein echter in rustig vaarwater. Ook de komende maanden zullen er opnieuw veelgevraagde domeinnamen verkocht worden. Onder meer student.com, horseracing.com, elections.com en scotland.com zullen dan worden aangeboden.

Geen opmerkingen: