05 augustus, 2008

Als insecten geen besproeid fruit eten, 10 redenen om biologisch te eten..

  1. Gezonder voedsel. Het is bewezen dat biologisch voedsel meer vitamine C en essentiële mineralen bevat dan niet biologisch voedsel.
  2. Geen dubieuze additieven. Biologisch voedsel bevat geen kunstmatige stoffen die de smaak, kleur en/of geur positief zouden moeten beïnvloeden.
  3. Geen pesticiden. Biologisch voedsel wordt per definitie niet bespoten. Het gevolg daarvan is wel dat de boer een mindere opbrengst heeft van zijn land en daardoor een hogere prijs vraagt. Van pesticiden is gebleken dat ze levenslang in levensprocessen werkzaam blijven. (o.a. DDT)
  4. Geen GM! Biologisch voedsel is NOOIT genetisch gemanipuleerd! Wereldwijd zijn er heftige discussie over GM. Onder de valse vlag van zg. meer opbrengst zijn multinationals bezig hun dominante positie in de wereld, via patenten op zaden o.a., aan het verstevigen. Bovendien is de onschadelijkheid van GM nog nooit bewezen..!
  5. Geen antibiotica. Biologisch vlees komt van dieren die absoluut niet zijn ingeënt met allerlei antibiotica om ziektes te voorkomen. Ziektes die met name ontstaan door juist de dieren op een kluitje te plaatsen en onnatuurlijk te behandelen..
  6. Liefde voor dieren. Dieren in een biologische omgeving worden liefdevoller behandeld.
  7. Hoge voedselstandaard. Biologische producten dienen aan hogere standaards te voldoen, bóvenop de reguliere wetgeving. Zeker BD-producten die een Demeter-kenmerk hebben.
  8. Verborgen kosten. Door de antibiotica en pesticiden toe te passen, komen verborgen kosten aan het licht, die niet direct in het product zitten. Wat dacht je bijv. van drinkwater dat vol zit met pesticiden en medicijnresiduen waar dieren mee zijn behandeld.
  9. Beter voor het milieu. Biologische boeren zijn meer in balans met de omgeving waarin zij leven. Dit heeft meer respect en balans tot gevolg.
  10. Smaak! Over smaak valt niet te twisten; proef het gewoon...!!

Geen opmerkingen: