17 oktober, 2006

Bier vloeit rijkelijk bij Stick'em Up toernooi

18 juni 2001, ZEVENBERGEN - UIT DE OUDE DOOS !!

Het 6e Stick'em Up toernooi van Hockeyclub Zevenbergen is volgens deelnemers en organisatie weer een groot succes geworden. En hoewel rugbyers en voetballers de naam hebben veel te drinken, kunnen hockeyers er ook wat van.

Bij het recreantentoernooi ging feesten dan ook boven het hockeyen. Dat het weer niet echt meezat, mocht de pret niet drukken. Vrijdagavond was al een groot aantal deelnemers present voor de feestavond met DJ Daan en zanger Marco Kanters uit Moerdijk. "Het bier vloeide rijkelijk en de stemming was top", aldus een speler van 'Australia'. Zaterdag was het dan ook moeilijk opstaan voor velen. "Voor het eerst hebben we alle dagen live muziek en daar zijn we trots op", schrijft Martijn van der Sluijs in het programmaboekje. Volgens een van de organisatoren was het inhuren van professionele beveiligingsmensen op zaterdagavond een goede greep. "Er is geen enkel probleem geweest en er waren nu geen mensen van buiten die probeerden binnen te komen." 24 Teams speelden onder illustere namen zoals Starmaker, de Schatjes, It wasn't me, Trappelzakken en de Kamping, onderling een halve competitie. Zonder echte goalie maar met vliegende keep, ging het er allemaal vriendelijk aan toe.

Tussen de wedstrijden door hadden de mensen achter de bar het druk met het vullen van de bierkannen. Twee liter bier in een plastic kan waarmee de glazen gevuld worden. "Lekker makkelijk en je morst niet zoveel". Ook het uurtje 'Mexico' op zaterdagmiddag sloeg aan. In dat uur waren speciale drankjes tegen gereduceerde prijzen verkrijgbaar. Wedstrijdleider Ed Spitters vertelde dat zondag niet om 10.00, maar om 11.00 begonnen is, omdat hij zich verslapen had. Niemand stoorde zich eraan.

Gistermiddag zorgde Duo Element uit Hoogerheide dat ondanks de vermoeidheid en de wallen onder de ogen iedereen in zijn element was. De finale bij de heren tussen Heerlichkeit (Zevenbergen) en Australia (Eindhoven) wonnen de mannen uit de lichtstad met 3-1. Zij mochten de gouden kruiwagen gevuld met drank mee naar huis nemen. Bij de dames won HCP Crown Compagny uit Prinsenbeek van To Good uit Delft. Ook zij ontvingen een (iets kleinere)gouden kruiwagen van hockeyvoorzitter Henk Ras.

Van onze correspondent (BN de STEM)

Geen opmerkingen: