25 oktober, 2006

Hockeyclub krijgt tweede kunstgrasveld

Woensdag 25 oktober 2006 - ZEVENBERGEN – Hockey Club Zevenbergen (HCZ) krijgt een tweede kunstgrasveld. De enige hockeyclub van de gemeente Moerdijk kan daarmee eindelijk doorgroeien naar de vierhonderd leden.

Meer dan blij zijn de hockeysters van Hockey Club Zevenbergen met hun tweede kunstgrasveld. De club heeft meer ambities voor de toekomst. Het mannenelftal en het vrouwenelftal willen graag naar de eerste klasse en daarbij zijn goede faciliteiten nodig. De mannen spelen nu in de tweede klasse, de vrouwen in de derde.

De club groeide in de voorbije jaren van 182 naar 325 leden en kampt daardoor met een groot ruimtegebrek. Op zaterdag wordt er gespeeld van 9.00 tot 19.00 uur en ook op zondag is het ene veld volledig bezet. De jeugdafdeling telt 180 leden en die kan de club volgend seizoen niet meer herbergen op het veld. „Alle teams trainen twee keer per week. Door de krapte trainen ze soms op een kwart veld, dat kan echt niet“, zegt Richard Stoop van HCZ.

Wethouder Ada Grootenboer snapt de problemen: „Hockey kun je alleen op kunstgras spelen. Dat dit de enige Moerdijkse hockeyclub is, speelt ook mee in onze beslissing.“ Die beslissing luidt dat burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad voorstellen om 316.000 euro vrij te maken voor het kunstgrasveld met verlichting. HCZ moet dan zelf voor het onderhoud zorgen. De gemeente legt de verplichting op dat er een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld. Dat is bij het eerste kunstgrasveld ook gebeurd.

Van de 325 leden komt ongeveer zestig procent uit Zevenbergen, dertig procent uit andere kernen van de gemeente Moerdijk. Tien procent komt van buiten de gemeente. Grootenboer is niet bang dat andere clubs tegen dit besluit protesteren, omdat zij ook graag een kunstgrasveld willen. Zoals Virtus, een van de buren van HCZ aan de Westrand in Zevenbergen. Deze club is echter pas afgelopen zomer met het verzoek gekomen, terwijl dat van HCZ er al drie jaar ligt.

BNdeSTEM (Door Frank Timmers, 25102006)

1 opmerking:

Wouzzie zei

Bravo Bravo, dit is een goede ontwikkeling. Toppie!