25 oktober, 2006

Burgemeester & Wethouders


Burgemeester en wethouders hebben vanmorgen (24-10-2006) besloten aan de raad te vragen om een krediet voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld en veldverlichting voor Hockeyclub Zevenbergen. De grote toename van het aantal leden maakt deze aanleg noodzakelijk.
Het ledenaantal van de hockeyclub is in de afgelopen jaren gestegen van 182 naar 325. De club verwacht een verdere groei naar 400 leden in de komende jaren. Dit betekent dat de belasting van het huidige kunstgrasveld te groot is. Met inmiddels ruim 180 jeugdleden is het vanaf het seizoen 2007/2008 niet meer mogelijk om alle jeugdwedstrijden op zaterdag op het huidige veld te laten spelen. Er wordt nu al tussen 9.00 en 19.00 uur gespeeld. Het uitwijken naar zondag is geen alternatief omdat dan de senioren spelen. Bijkomend probleem is dat door het intensief gebruik de toplaag van het veld eerder aan slijtage onderhevig is.
Het college vraagt de raad in de vergadering van december om een krediet van € 316.005,00 voor de aanleg van het kunstgrasveld en de veldverlichting. Het dagelijks onderhoud is de verantwoordelijkheid van de vereniging. Voor het specialistische onderhoud van het eerste veld heeft HCZ een contract afgesloten met Arcadis. Hierdoor wordt de levensduur van het veld gewaarborgd. Ook voor het tweede veld geldt dat het onderhoud door een specialistisch bedrijf moet worden uitgevoerd

Geen opmerkingen: