02 februari, 2007

Eerst de molen, nu weer de watertoren!

Sloop van watertoren dichterbij

Door Frank Timmers

Als er voor half mei geen duidelijk zicht is op een koper voor de Zevenbergse watertoren, vraagt eigenaar Theo Bax een sloopvergunning aan.Vorig jaar kondigde vastgoedontwikkelaar Bax al aan dat hij de watertoren het liefste plat wil gooien. „Ik heb er toch weer een jaar bijgedaan.

De gemeente Moerdijk wil de watertoren het liefst behouden, met name de vorige wethouder Cors Punt heeft me dat verteld“, zegt Theo Bax.

Wat hem betreft is de tijd aangebroken dat er een definitief besluit wordt genomen. Hij had twee geïnteresseerden in de watertoren.

Woonruimte

„De een viel af omdat die een verkooppunt wilde beginnen, dat past daar volgens ons niet. We zoeken het in de branche dienstverlening, gekoppeld aan woonruimte. Een tweede belangstellende is bezig met de financiering.“

Bax beseft dat er protesten zullen volgen als de sloopplannen concreet worden. Onder druk van de Zevenbergse bevolking en het vorige college van burgemeester en wethouders heeft hij de sloopplannen uitgesteld.

Bouwlagen

Bax wil er het liefst een appartementencomplex bouwen. Zijn oorspronkelijke plan was een complex van tien bouwlagen. Daartegen zijn veel protesten gekomen.

Inmiddels zijn de plannen afgezwakt tot vijf bouwlagen. „Ik kan niet blijven wachten. Aan de gemeente heb ik toegezegd er alles aan te doen om de watertoren te behouden“, aldus Theo Bax. Hij blijft de watertoren onderhouden om verval te voorkomen. „Onlangs hebben we nog klein onderhoud uitgevoerd.“

Geen opmerkingen: