17 februari, 2007

Tom Poes, verzin een list!


Gemakshalve steekt eigenaar Willem Toonders de paal met het 'te koop'-bordje maar niet meer in de grond. "Ik blijf niet op en neer rijden", grinnikt de aannemer annex opkoper van bijzondere objecten.
De verkoop van molen Fleur aan de Lage Wipstraat in Zevenbergen gaat Toonders niet voor de wind. Sinds Patricia Witkamp er ruim een jaar geleden uittrok, is het een komen en gaan van aspirant-molenaars. Enthousiast vliegen ze erin, om na de beruchte klap van de molen weer het hazenpad te kiezen. Maar de historische stellingmolen blijft het kindje van Toonders. "Ik heb zoveel panden uit het slop getrokken, met veel tegenwerking en een boel rompslomp. Maar de molen laat me niet los."

In 1989 begon hij aan de restauratie van de verwaarloosde molen in hartje Zevenbergen.

Nu staat hij voor 475.000 euro te koop. Een vastgoedman uit Schiedam zat drie keer met Toonders bij de notaris. Drie keer bleef de koopakte ongetekend op het bureau liggen. Daarna zette de eigenaar er anti-kraakbewoners in. Tot Toonders van zijn makelaar Hans Bon een telefoontje kreeg dat twee vrouwen meer dan serieuze belangstelling hadden in Fleur. Helaas, de dames lieten het daarbij. Fleur te koop, wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: