12 maart, 2008

Eigenlijk wist ik dat al wel


Driekwart van werkend Nederland droomt van een eigen bedrijf.
Zelfstandigheid, eigen baas zijn en vrijheid worden als grote voordelen van het eigen ondernemerschap gezien.
Dat blijkt uit een onderzoek van ING Bank dat onder 668 mensen in loondienst is uitgevoerd. Recordaantal beginnende ondernemersVolgens ING telde Nederland vorig jaar met 100 duizend starters een recordaantal beginnende ondernemers. Een derde van de werkende Nederlanders denkt dat het starten van een eigen onderneming een gevolg is van tegenzin om voor een ander te werken. Bovendien denken ze dat ondernemers liever voor zichzelf overwerken dan voor een baas. Het ontsnappen aan de sleur van het werken in loondienst wordt daarna als belangrijkste reden gegeven.

Briljante ideeën
Bijna 40 procent van de respondenten zei een idee te hebben voor een eigen bedrijf en daarmee waarschijnlijk 'een gat in de markt' te hebben ontdekt. Dat percentage ligt nog iets hoger bij werknemers onder de dertig jaar en hoger opgeleiden. De plannen voor een eigen bedrijf liggen voor ruim de helft van de gevallen in het eigen vakgebied, zo blijkt uit het onderzoek.
Twee derde van de potentiële ondernemers gaf aan eerder het opzetten van een eigen zaak te overwegen als een bank hen financieel advies of hulp aanbiedt bij de voorbereiding.

Geen opmerkingen: