05 maart, 2008

What's new?

Opnieuw krijgt Commodore een grote tegenvaller te verwerken. Vijf weken geleden kondigde het technologiebedrijf uit Baarn aan dat de cijfers bij groothandelsdochter Phillar waren vervalst. Daardoor zou het bedrijf de eigen cijfers drastisch moeten bijstellen. Commodore liet beslag leggen op de administratie van Phillar en spande een kort geding tegen de onderneming aan.
Phillar beweerde echter een zelfstandige onderneming te zijn.
Een voorgenomen overname door Commodore zou nooit zijn afgerond. Vrijdag 22 februari stonden de partijen voor de rechter.
Vandaag oordeelde de rechtbank dat de claims van Commodore ongegrond zijn. Phillar kondigde direct aan een "forse schadeclaim" in te dienen. "Door de onbezonnen acties van Commodore en Ben van Wijhe [directeur Commodore, red.], hebben wij een enorme schade opgelopen." De omvang van de schade wordt bepaald in een bodemprocedure en kan volgens Phillar oplopen tot 9 miljoen euro, exclusief reputatieschade.
"Wij zijn het niet eens met de beslissing van de rechtbank en beraden ons nu op een reactie. Dat kan een hoger beroep of een bodemprocedure zijn", aldus woordvoerder Rob Okhuijsen van Commodore in een eerste reactie.

Geen opmerkingen: