29 mei, 2008

Schiet mij maar lek


Kijk, eerst had ik Essent voor de kabel en die werd @Home en die wordt weer Ziggo
Kijk, eerst had ik PTT voor de telefoon en Internet, en die werd KPN, en toen die te duur werd stapte ik over op Orange voor telefonie en Internet. Maar Orange werd T-Mobile en nu worden ook die weer verkocht aan Ziggo.
Maar ze zijn ook nog in gesprek met KPN, en dan begint het weer van voren af aan.

Misschien moet ik maar voor mij zelf gaan beginnen!

--
Internetklanten Orange/T-Mobile naar Ziggo
"Dienstverlening blijft hetzelfde"
Mobiele aanbieder T-Mobile wil af van zijn internetklanten. Ziggo koopt de circa 140.000 kabelinternetklanten. De woordvoerders van beide bedrijven bevestigen geruchten daaromtrent tegenover ZDNet. Met KPN zouden gesprekken lopen over een overname van de ADSL-afnemers, maar dit zijn vooralsnog speculaties.
T-Mobile
kocht internetaanbieder Orange Nederland vorig jaar van France Télécom. Daarmee kwam het Duitse telecombedrijf automatisch ook in het bezit van de kabelklanten van Orange. Maar T-Mobile zou zich op mobiele telefonie willen concentreren.
Contract ontbondenDe kabelklanten van Orange ontvangen breedbandinternet via het kabelnetwerk van Casema (nu Ziggo). De kabelaar neemt daarbij de verbindingen en de helpdesk voor zijn rekening, terwijl Orange voor de service zorgt. Tussen beide bedrijven gold een zogenaamde shared business value-overeenkomst.
"Dat contract is ontbonden. Wij zijn nu volledig eigenaar van die klanten", bevestigt woordvoerder Gradus Vos. Ook T-Mobile woordvoerster Priscilla Tomasoa beaamt dit. Onbekend is hoeveel Ziggo heeft betaald voor de circa 140.000 klanten, die overigens al bij Casema/Ziggo in de boeken stonden.
Voor de klanten zelf zal er weinig veranderen, zegt de woordvoerder. De dienstverlening blijft immers hetzelfde. Waarschijnlijk worden afnemers wel omgezet naar de producten van Ziggo. De overname is door Ziggo intern al bekendgemaakt, maar het bedrijf heeft het nieuws nog niet actief naar buiten gebracht.
ADSL-klanten naar KPN?T-Mobile zou ook gesprekken voeren met KPN over de overname van de ADSL-klanten van Orange, zo willen geruchten.

Geen opmerkingen: