03 september, 2008

Firefox toch beter? (voorlopig nog niet, ik kap er ven mee, want er zitten nog wat foutjes in)

Als een donderslag bij heldere hemel lanceerde Google gisteren zijn eigen internetbrowser. Analisten speculeren nu druk over of Google Chrome kan concurreren met gevestigde browsers als Internet Explorer, Firefox en Opera.
Twee sterke punten van Chrome zijn dat het gebruikmaakt van Google Gears en Apple's WebKit rendering-engine. Hierdoor is Chrome net zo snel als Safari en kunnen ontwikkelaars applicaties ontwikkelen die zich gedragen als offline software.
Chrome behandelt elk tabblad als een afzonderlijk proces. Hierdoor kan een gebruiker bijvoorbeeld snel zien welk tabblad systeemgeheugen opslokt. En wanneer een tabblad crasht dan stopt niet de gehele browser ermee. Google heeft ook goed gekeken naar Opera's Speed Dial. De startpagina van Chrome toont de negen meestbezochte websites. Opmerkelijk is dat Google de tabbladen boven de adresbalk plaatst. Chrome heeft ook de 'omnibox', een adresbalk en zoekveld in één. Het is duidelijk dat Google met Chrome een zeer krachtige, snelle, veilige en flexible browser in handen heeft.

Geen opmerkingen: