10 september, 2008

Prinses Máxima 11 september 2008 bij bijeenkomst Microfinanciering

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdag 11 september de landelijke bijeenkomst Microfinanciering bij in Nieuwegein.

De Raad voor Microfinanciering, waar Prinses Máxima lid van is, heeft in oktober 2007 een advies uitgebracht aan de heer drs. F. Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, om microfinanciering toegankelijker te maken voor (kleine) ondernemers en de ondernemers daarbij goed te begeleiden. Staatssecretaris Heemskerk presenteert tijdens de plenaire opening van de bijeenkomst, in het bijzijn van een aantal leden van de Raad voor Microfinanciering, de uitwerking van het advies op het gebied van financiering, coaching en distributie.

Startende ondernemers die moeite hebben een bank te vinden voor de financiering van hun plannen, kunnen straks met steun van de gemeente alsnog geld krijgen. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Kleine ondernemers hebben nu vaak moeite financiers te vinden.

Verder maakte Heemskerk bekend dat de regering het gemeenten vanaf januari 2009 mogelijk wil maken ondernemers te dwingen mee te betalen aan 'bedrijfsgerichte gebiedsverbetering'. Nu mogen ondernemers weigeren mee te betalen aan bijvoorbeeld het opknappen van een winkelzone, terwijl ze daar vervolgens wel van profiteren. Volgens Heemskerk kunnen dergelijke 'free riders' met een heffing worden aangepakt, zodra een meerderheid voor de gebiedsverbetering is.

Geen opmerkingen: