17 september, 2008

Plan "F"

Stef Fleischeuer (1954), tot vorig jaar top-ambtenaar bij de gemeente Rotterdam, adviseert de gemeente Moerdijk bij de Gebiedsontwikkeling Moerdijk.
Dat proces moet uiteindelijk leiden tot onder meer de aanleg van het Logistiek Park Moerdijk, het oppoetsen van de haven van Moerdijk Dorp, de sanering van chemiebedrijf Caldic en een aantal andere ingrepen die de leefbaarheid aan de oostkant van de gemeente Moerdijk moeten verbeteren.

Fleischeuer begeleidt het proces niet alleen namens de gemeente Moerdijk, maar ook namens het rijk en de provincie Noord-Brabant.

Die drie instanties tekenden vorig jaar een intentieovereenkomst voor het gebied, die eind dit jaar moet worden omgezet in een beheersovereenkomst, als tenminste de rekensommetjes van de onderscheiden projecten sluitend zijn.

Fleischeuer begeleidt dat proces al sinds maart, maar vorige week viel zijn naam pas voor het eerst in het openbaar in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Voorzitter Frans Fakkers van de fractie van Onafhankelijk Moerdijk vroeg toen terloops hoe het stond met de vorderingen van 'Plan F', de naam van het bureau van Fleischeuer.

Volgens Fleischeuer moet zijn rol gezien worden als 'een soort secretaris': "Ik bereid de vergaderingen voor van de stuurgroep, waarin directeuren van gemeente, rijk en provincie zitten en ik doe verslag van die bijeenkomsten. Misschien hier en daar zorgen dat partijen bij de les blijven en het proces stroomlijnen. Dat is het werk van de procesmanager."

Fleischeuer bemoeit zich niet met bijvoorbeeld de onderhandelingen over verplaatsing van het chemisch bedrijf Caldic:

"Dat doen anderen, maar ik ben wel heel benieuwd naar de uitkomst. Dat is namelijk een van de elementen om te bepalen of er straks een overeenkomst is of niet.

Geen opmerkingen: