11 juni, 2008

Daar moet het WSP dus nodig iets aan doen

Het midden-en kleinbedrijf staat te springen om werknemers. Vertrouwen in het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), uitkeringsinstantie UWV en gemeenten die hen bij de zoektocht naar personeel zouden moeten helpen is vrijwel verdwenen.
Ruim de helft van de bedrijven vindt de werklozen die door deze instanties worden doorverwezen onvoldoende gemotiveerd en niet geschikt qua vooropleiding. Dat blijkt uit onderzoek dat MKB Nederland.
Meer dan de helft van de bedrijven met minder dan 250 man in dienst, zegt de komende twaalf maanden extra personeel nodig te hebben. Terwijl onlangs uit onderzoek bleek dat bijna een kwart van de jonge professionals bij een klein bedrijf aan de slag wil.
De bedrijven hebben behoefte aan een vaste adviseur die het bedrijf kent en helpt bij het werven van mensen. De overheid moet zo snel mogelijk zorgen voor minimaal 250 van deze adviseurs, vindt MKB Nederland.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrijwel geen enkele onderneming iets ziet in het plan van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb om gemeenten de arbeidsbemiddeling te laten uitvoeren.

Geen opmerkingen: