06 juni, 2008

Eén servicepunt werkgevers

Werkgevers uit de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Rucphen en Zundert kunnen binnenkort met ál hun vragen terecht bij één loket, in het Stadskantoor in Etten-Leur.
Daar wordt donderdag 'Hét Werkgeversservicepunt', kortweg WSP geopend. Bouwkundig of optisch verandert er weinig of niets in de hal van het stadskantoor in Etten-Leur. Daar zijn al ondergebracht het centrum voor werk- en inkomen CWI en de uitkeringsinstantie UWV.

Wat er bij komt is een loket voor werkgevers, zegt Yvonne van den Berg, coördinator van Hét Werkgeversservicepunt.

Van den Berg: "Het nieuwe zit hem vooral in de samenwerking tussen de vier gemeentes, het CWI en de UVW in de richting van werkgevers. Die kunnen voortaan bij een loket terecht. Fysiek of telefonisch. Ze hebben één aanspreekpunt."

Werkgevers kunnen bij Hét Werkgeversservicepunt terecht als ze op zoek zijn naar nieuwe werknemers.

Van den Berg: "Het WSP is de kortste en goedkoopste weg naar nieuwe medewerkers. Het WPS heeft het grootste bestand in de regio met werkzoekenden in alle beroepen en leeftijden en met uiteenlopende opleidings- en ervaringsniveau's."

Volgens coördinator Van den Berg is het WPS meer dan een regionale vacaturebank: "Er is een breed scala aan middelen om mensen zo snel als mogelijk geschikt te maken voor een bepaalde baan. Bijvoorbeeld door scholing, opleiding of begeleiding."

Voor de gemeenten die deelnemen aan het WPS heeft dat zo ook zijn voordelen: "Gemeenten gaan niet langer alleen meer werkgevers in hun eigen gemeente benaderen met de vraag of ze nog werk hebben voor mensen die aan het werk geholpen moeten worden. Die vraag wordt nu over de gemeentegrenzen heen getild."

Het WPS heeft nauwe banden met uitzendbureaus en reïntegratiebedrijven.

Donderdag wordt het WPS officieel geopend tijdens een bijeenkomst voor genodigden. Daar zullen vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten, UWV en CWI het woord voeren.

De Bald Eagle heeft (namens de OVZ) vlijtig meegewerkt aan de totstandkoming van het WSP. De opgedane contacten komen straks ook goed van pas voor Startersloket West Brabant.

Geen opmerkingen: