31 december, 2009

De beste wensen

Vanuit mijn kantoor kijk ik uit over een wat mistige akker waar in de verte een tractor probeert door de harde grond heen te ploegen. Een zwerm meeuwen, op zoek naar wat, vliegt er standaard achteraan. Wat bezielt die boer om op oudejaarsdag over zijn land te crossen? Is het de reflectie van het afgelopen jaar wat hem bezighoudt? Of wilde hij gewoon even weg van thuis, uitwaaien en nadenken over 2010?
Ik hoop voor hem het laatste. 2010 zal, net als 2009 nog een lastig jaar worden. De economie begint wel voorzichtig uit het dal te kruipen, maar rozengeur en maneschijn is het nog zeker niet.
Mijn toekomst is vrij zeker. Microkredietloket zal, hoe dan ook, wel doorgaan. Linksom of rechtsom zal er wel een budget beschikbaar worden gesteld om dit werk nog enige jaren voor te zetten. Als ik enige jaren roep, bedoel ik dat ook zo. Nog welgeteld 12 maanden en ik mag mijn AOW gaan ophalen. En daarna? Geraniums kweken? No way! Ik voel me nog steeds als een 40 jarige, vol energie, vol plannen en ideeën.
Het lijf zegt af en toe wat anders. Doorzakken na een dolle avond gaat steeds minder. Opstaan met rugpijn is een vast gegeven, en afvallen mag ook wel.
Zijn dat mijn goede voornemens? Minder rode wijn, FDH (Fress die Helfte), act your age, etc.
Cold turkey werkte niet, dat werd afgelopen week wel duidelijk.
Stap voor stap werkt beter, dat is ook een teken van naderende ouderdom.
Ik blijf er wel tegen vechten. Tenslotte kom ik uit een taai geslacht, OomJan wordt 99, ma wordt al weer 87 en ik? Het leven begint bij 40, ben ik dus overmorgen 24 en als de gemiddelde leeftijd van mannen rond de 75 ligt heb ik nog 50 jaar te gaan.
Wowh, ik heb nog een heel leven voor me.
See you in 2010.
Ik hoop dat u net zo in het leven staat als ik, blijf gezond, blijf positief, geloof in uw medemens, en vooral blijf leuke dingen doen.
De beste wensen dus.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een gelukkig nieuwjaar. Bij een goed 2010 hoort toch ook een rugpijn vrij nieuwjaar. Als je zo vaak met rugpijn opsaat is het misschien goed om eens naar de oorzaak van de klachten te kijken, (over) gewicht kan een oorzaak zijn maar veelal is het een andere oorzaak. Bij de Dorsano rugpijn kliniek biedt men een gratis rugscan aan. Kijk maar eens op www.lage-rugpijn.nl en wie weet wordt 2010 nog beter dan je gedacht had

Tom