01 december, 2009

Volgens prinses Máxima is het ondernemerschap voor iedereen weggelegd.

Volgens prinses Máxima, lid van Raad voor Microfinanciering, kan iedereen een ondernemer zijn. Peilingen geven aan dat zo'n 430.000 mensen plannen hebben voor een eigen bedrijf, maar door problemen met de financiering blijft het vaak bij ideeën. Met advies en financiële steun, bijvoorbeeld met een microkrediet, wil de Raad voor Microfinanciering starters een zetje in de rug geven. Stop de Crisis vroeg de lezers of het ondernemerschap voor iedereen is weggelegd.
Elke nieuwe onderneming is goed voor de economie, benadrukt staatssecretaris Frank Heemskerk. "Microfinanciering is belangrijk voor Nederland. Meer startende ondernemingen in Nederland draagt bij aan meer economische groei en nieuwe banen. Ook als er geen kredietcrisis was geweest, was dit er gekomen. Economische Zaken wil dat iedereen die erover nadenkt een bedrijf te beginnen ook echt de stap kan nemen."
Volgens het merendeel van de lezers van Stop de Crisis, 61 procent van 806 ondervraagden, is het ondernemerschap voor iedereen met gezond verstand en doorzettingsvermogen weggelegd. Een kwart is genuanceerder en zegt: "Nee, alleen met een gedegen opleiding kun je een succesvolle ondernemer worden." Een klein deel van de respondenten, 4 procent, geeft aan dat ondernemen écht voor iedereen is weggelegd. Volgens hen wordt ondernemen flink overschat. 11 Procent denkt dat ondernemen, ondanks een microkrediet en begeleiding, slechts mogelijk is voor de welgestelden in de maatschappij.
door Marijke Snijder (Telegraaf)

Geen opmerkingen: