28 december, 2009

Onbekend maakt onbemind

Ondernemers steunen de komst van een ondernemersfonds voor het centrum van Bergen op Zoom niet. Dat is de uitslag van de enquête onder de middenstanders die de afgelopen weken is gehouden.
Donderdag hebben wethouder Ton Linssen en Hans-Jorg van Broekhoven van ondernemersvereniging Sterck de resultaten van die enquête bekendgemaakt. Beiden zijn zwaar teleurgesteld en gaan zich beraden. "Dit is een klap in het gezicht van Sterck. En van al onze vrijwilligers", zegt Van Broekhoven.

Het plan: een ondernemersfonds waar middenstanders uit het centrum en de aanloopstraten jaarlijks verplicht respectievelijk 500 en 300 euro aan betalen. Met een extra bijdrage van de gemeente van nog eens 100.000 euro ontstaat zo een budget om tal van activiteiten te bekostigen en de stad als winkelcentrum te promoten.

Om dat fonds van de grond te krijgen moest minimaal vijftig procent van de ondernemers aan de enquête meedoen. En tweederde moest 'ja' zeggen. En dat is niet iets dat Bergen op Zoom zelf heeft verzonnen, maar dat zijn wettelijke regeltjes. Bij het tellen donderdag bleek dat in de winkelstraten van de 243 winkeliers er 143 hadden gereageerd. Dat is meer dan vijftig procent. Maar slechts 92 waren voor het fonds. En dat is geen tweederde meerderheid.

In de aanloopstraten reageerden 78 van de 148 winkeliers. Ook ruim genoeg opkomst, maar slechts 41 zeiden 'ja'.

Wethouder Linssen is vooral teleurgesteld dat met name in de winkelstraten zoveel winkeliers de enquête niet hebben ingevuld. En de teleurstelling bij Sterck is groot omdat het bestuur van de ondernemersvereniging de afgelopen weken keihard heeft gewerkt om de ondernemers over de streep te trekken.

Geen opmerkingen: